• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Tidligere Liverpool-stjerne i store problemer: Risikerer lang fængselsdom

Foto: Getty Images

Xabi Alonso skal onsdag i retten, hvor spanieren er mistænkt for skattesvindel. Den tidligere Liverpool- og Real Madrid-profil er dog ikke bekymret, selvom han angiveligt risikerer fem års fængsel.

Af gram

Den tidligere Real Madrid- og Liverpool-stjerne Xabi Alonso skal onsdag en tur i retten.

Den spanske legende er således mistænkt for skattesvindel, og han risikerer helt op til fem års fængsel. Det skriver Talksport. Svindlen skulle have fundet sted mellem 2010 og 2012. Den 37-årige Alonso, der sluttede sin karriere i Bayern München, fastholder dog sin uskyld.

Læs også: Avis: Tidligere Real-spiller kan afløse Zidane

Fastholder uskyld
Ifølge anklagerne undlod Xabi Alonso at betale omtrent 15 millioner kroner skat relateret til billedrettigheder. 

Da sagen blev sat på pause tilbage i januar udtalte Alonso, at han ikke bekymrede sig. 

- Hvis jeg er overbevist om, at jeg har gjort tingene korrekt, og at jeg har samarbejdet fra starten, og aldrig har skjult noget, så er jeg nødt til at forsvare mig selv. Det er derfor, at det er kommet så vidt, og jeg vil fortsætte til den bitre ende. Jeg ville være mere bekymret, hvis jeg mente, at jeg havde noget at skjule, eller hvis jeg havde gjort noget galt. Da det ikke er tilfældet, har jeg ikke tænkt mig at give op, lød det dengang fra Alonso.

Ronaldo slap med bøde
Alonsos tidligere holdkammerat i Real Madrid, Cristiano Ronaldo, erkendte tidligere på året sin skyld i en lignende sag om skattesvindel. 

Portugiseren blev anklaget for at have svindlet for 96 millioner kroner, men slap med en bøde på 123 millioner kroner og en betinget fængselsdom på 23 måneder.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...