• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Raser over racisme: Nemmere for Gerrard og Lampard at få jobs, fordi de er hvide

Foto: Getty Images

Frank Lampard og Steven Gerrard har haft nemmere ved at sikre sig prestigefyldte cheftrænerjobs, fordi de er hvide. Sådan lyder det fra de to herrers tidligere landsholdskammerat, Emile Heskey.

Af gram

Den tidligere engelske landsholdsangriber Emile Heskey mener, at trænere med mørk hud har sværere ved at lande store cheftrænerjobs i England.

I et interview med den engelske avis The Times undrer Heskey sig over situationen.

Læs også: Fyret efter tvivlsom joke: Kræver 10 bananer for at stoppe Lukaku

- Jeg har svært ved at forklare, hvorfor personer med mørk hud skal ligge i bunden af fødekæden, mens andre kan tage et hvilket som helst sted hen og lande et job.

Heskey peger blandt andet på sine tidligere landsholdskammerater, Frank Lampard og Steven Gerrard, der har landet cheftrænerjobs i Chelsea og Rangers. 

- Det er 100 procent nemmere for dem. De får den slags jobs. Jeg kan kun pege på hudfarven. Man kan også pege på medaljer. Sol Campbell har flere medaljer end Gerrard (Campbell har flere mesterskaber, men færre trofæer, red.). Ashley Cole har flere end dem begge. Han var Englands bedste spiller i den æra. Ashley har fået lov til at træne Chelseas U15-hold. 

En racistisk forskelsbehandling
Heskey mener, at der er tale om forskelsbehandling.

- Alle siger, at jeg bare skal have mine trænercertifikater (Heskey er i gang med dette, red.). Men... vi har en landstræner, der trænede Middlesbrough i Premier League uden at have nogen certifikater (Gareth Southgate, red.). Vi har spillere med det værste ry, som har banket folk. Og de har stadig et job. Og jeg kan ikke engang få en lille chance. Mit gæt er, at der en tankegang, der går på, at trænere med mørk hud formentlig ikke rigtig kan finde ud af, at være trænere. 

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...