• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Top 10: De bedst betalte stjerner i Serie A

Juventus har et lønbudget, der er mere end dobbelt så stort som Inters. Cristiano Ronaldo tjener knap fire gange så meget som den næstbedst betalte spiller i Serie A.

Af gram

Matthijs de Ligt skiftede denne sommer fra Ajax til Juventus, og hollænderen har sikret sig en glimrende løn, til trods for, at han kun lige er fyldt 20 år.

Ifølge den italienske avis Gazzetta dello Sport er Matthijs de Ligt således den næstbedst betalte spiller i hele Serie A. 

Læs også: Hollandsk legende om Matthijs de Ligt efter håbløs debut: Han må æde lorten

Hollænderen har således sikret sig en årlig grundløn på 60 millioner. Med bonusser kan denne løn dog stige helt op til 90 millioner kroner. 

Stenrig Ronaldo
Cristiano Ronaldo er selvsagt i sin egen liga, også når det kommer til aflønning. Portugiserens grundløn er således næsten fire gange højere end Matthijs de Ligt, som altså ligger nummer to på listen.

Juventus har domineret den italienske liga i det seneste årti, og det er derfor heller ikke videre overraskende, at Torino-klubben har et langt højere lønbudget end rivalerne. 

Juventus betaler ifølge avisen hele 2,2 milliarder kroner årligt til klubbens førsteholdstrup.

Inters lønbudget er én  milliard kroner, mens Roma har det tredjehøjeste lønbudget med 932 millioner kroner i årlige omkostninger.

Top 10: De højest lønnede stjerner i Serie A (årlig grundløn)

Nummer  Spiller Klub Mio. kr. 
1 Cristiano Ronaldo Juventus 231
2 Matthijs de Ligt Juventus 60
3 Romelu Lukaku Inter 56
3 Gonzalo Higuain Juventus  56
5 Paulo Dybala Juventus 54
6 Adrien Rabiot Juventus 52
6 Aaron Ramsey Juventus 52
8 Miralem Pjanic Juventus 48
9 Douglas Costa Juventus 45
9 Mario Mandzukic Juventus 45
9 Sami Khedira Juventus 45
9 Gianluigi Donnarumma  AC Milan 45
9 Kalidou Koulibaly Napoli 45

(Kilde: Gazzetta dello Sport).

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...