Top 5: De bedste 1/8-finaler i Champions League nogensinde
Generelle

Det hører desværre lidt til sjældenhederne, at 1/8-finalerne i Champions League udvikler sig til kæmpe festfyrværkerier, men i årenes løb har vi alligevel fået serveret nogle fantastiske kampe i denne runde. Vi ser her nærmere på de fem bedste 1/8-finaler, der er blevet spillet i Champions League-historien.

Efter en lang vinterpause er Champions League tilbage, og i den anledning har CLBOLD udvalgt de fem mest  mindeværdige 1/8-finaler i turneringens historie.

Og det kommer ikke som et chok, at det typisk er i returkampene, at det eksploderer. På grund af seedning er det også først typisk i kvartfinalerne og frem, at de helt store klubber brager sammen. Men som vi kan se på listen herunder er vi også allerede i 1/8-finalerne blevet forkælet med store kampe.

5. Manchester City - Monaco 5-3
For første gang nogensinde faldt der otte mål i det første opgør af en knockoutkamp i Champions League, da Manchester City slog Monaco med 5-3 tilbage i 2016/17-sæsonen. Monaco var foran med både 2-1 og 3-2 inden scoringer af Agüero, Stones og Sané vendte opgøret til englændernes fordel.

Det var i øvrigt i denne kamp, at Kylian Mbappé for alvor gjorde sig selv bemærket på det højeste niveau, da den dengang 18-årige angriber bragte Monaco foran med 2-1 før pausen. City dummede sig i øvrigt i returkampen, hvor de tabte med 3-1 og dermed røg ud på reglen om udebanemål.

4. Barcelona - Milan 4-0
Tilbage i 2012/13-sæsonen havde milaneserne i det første opgør snuppet en overraskende 2-0-sejr, og dermed stod Milan med mere end det ene ben i kvartfinalen. På det tidspunkt havde intet hold nemlig avanceret efter at have tabt det første opgør med to mål uden selv at score.

Italienerne satte dog sig selv under pres ved at komme bagud allerede efter fem minutter på Camp Nou, og ved pausen var stillingen så 2-0. Ti minutter inde i anden halvleg gjorde David Villa det til 3-0, og Barcelona endte i sidste ende med at vinde med hele 4-0.

3. Bayern München - Juventus 4-2
De to giganter bragede sammen allerede i 1/8-finalerne i 2015/16-sæsonen. I første kamp i Torino var tyskerne foran med 2-0, og alt så godt ud. Juventus fik dog hentet 2-2, og efter en halv time af returkampen i Tyskland var Juventus foran med 2-0 på mål af Pogba og Cuadrado.

Robert Lewandowski fik dog reduceret med et kvarter igen, og i overtiden fik Müller så udlignet med et hovedstød. I den forlængede spilletid fik Thiago bragt tyskerne på 3-2, inden Kingsley Coman slukkede lyset for den klub, han var udlejet fra.

2. Chelsea - Barcelona 4-2
Spanierne havde tilbage i 2004/05 vundet det første opgør i Spanien med 2-1, men i returkampen på Stamford Bridge kom gæsterne i strid modvind fra første fløjt. Efter 19 minutter var Chelsea således foran med 3-0 efter mål af Gudjohnsen, Lampard og Duff. Ronaldinho vendte herefter opgøret, først med en straffesparksscoring og herefter på et direkte frispark uden tilløb.

Spanierne pressede herefter på for at lukke opgøret, men med et kvarter igen sikrede Chelsea-kaptajnen John Terry avancementet for englænderne, da han dirigerede et hjørnespark i netmaskerne.

1. Barcelona - Paris Saint-Germain 6-1
Messi og kompagni lignede et hold, der var helt og aldeles færdige, da de i 2016/17-sæsonen tabte det første opgør i Paris med hele 4-0. Franskmændenes gummiben blev dog tydelige allerede efter tre minutter af returkampen på Camp Nou, hvor Luis Suárez bragte Barcelona foran.

Kort før pausen lavede Kurzawa selvmål, og da Messi kort inde i anden halvleg gjorde det til 3-0 på straffespark, var presset på franskmændene pludselig gigantisk. Luften så dog ud til at gå ud af hjemmeholdets ballon, da Edinson Cavani efter en time fik scoret det udebanemål, der betød, at Barcelona skulle bruge hele tre mål mere.

Men i det 88. minut bragede Neymar så et frispark op i hjørnet, og kort efter øgede brasilianeren til 5-1 på straffespark. I kampens døende sekunder fuldbyrdede Barcelona så situationen, da Sergi Roberto efter en frisparkssituation fik prikket bolden over stregen.