• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Tvivler stærkt på Xavi-succes: Minder om Solskjær

Foto: Getty Images

Ifølge Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, er Barcelonas forventede ansættelse af Xavi Hernandez ikke nødvendigvis en plan, der har udsigt til bragende succes.

Af gram

Fodboldverdenen blev sent onsdag ramt af en stor nyhed, da Barcelona-ledelsen valgte at præsentere Ronald Koeman for en fyreseddel efter 1-0-nederlaget til Rayo Vallecano.

En lang række spanske medier har efterfølgende skrevet, at klublegenden Xavi Hernandez med al sandsynlighed bliver ansat som ny Barcelona-cheftræner ganske snart. Men er det en klog beslutning? Vi har spurgt Tipsbladets chefredaktør, Troels Bager Thøgersen, om hvad vi kan forvente os af Xavi Hernandez i Barcelona.

Helt andre vilkår end Guardiola
Og fansene skal ikke sætte næsen op efter en gentagelse af Pep Guardiolas triumftog for et årti siden, lyder det fra chefredaktøren.

- Hvis Xavi bliver cheftræner, bliver han det med et helt andet udgangspunkt end Guardiola. Man glemmer nemt, at FC Barcelona også havde nogle hundedyre spillere købt udefra på de hold, der vandt Champions League i 2009 og 2011, siger Troels Bager Thøgersen.

- Det var altså ikke alene på økologiske grøntsager og frisk mineralvand direkte fra kilden tilsat guddommelige ungdomsspillere fra La Masia, at Guardiola opbyggede sit og FC Barcelonas navn og rygte, det var også på topspillere som Dani Alves, David Villa, Eric Abidal og en hjemvendt Gerard Pique, man byggede de succeser.

- De forudsætninger har Xavi overhovedet ikke med aldrende spillere som Busquets og Pique, der også var med helt tilbage i 2011, og enorme dyre flop som Ousmane Dembélé og Coutinho. Det er jo ikke fordi, Ronald Koeman er en uduelig idiot, at man havde præcis nul skud inden for rammen i de to første Champions League-kampe, det er fordi, at holdet ikke er bedre.

- Så Xavi har enormt svære arbejdsbetingelser, han kan rent fagligt nærmest ikke bruge noget fra sit ophold i Al-Sadd i Qatar, så der er større chance for, at han er en ny Andrea Pirlo [som blev fyret efter én sæson i Juventus, red.], end at han gør Pep Guardiola kunsten efter. At hyre ham er typisk Joan Laporta: En masse symbolik og en god historie om en genopdagelse af fortiden, men ikke ret meget substans.

Solskjær-sammenligning
Ifølge Troels Bager Thøgersen kan Barcelonas situation faktisk snildt sammenlignes med situationen i en anden storklub, hvor krisen også kradser i øjeblikket. 

- Faktisk kan en ansættelse af Xavi minde mig om den kontrakt, Ole Gunnar Solskjær fik med Manchester United i 2018, og som United så sent som i juli i år minsandten forlængede til 2024, lyder det således fra Tipsbladets chefredaktør.

- Ligesom Ed Woodward og Glazers forsøger at genoplive storheden under Alex Ferguson, senest med købet af Cristiano Ronaldo, vil Joan Laporta så utroligt gerne have folk til at købe historien om, at han genopliver alt det bedste fra tiderne under Johan Cruyff og Pep Guardiola. Det er en smuk historie, men jeg er meget i tvivl om, hvorvidt den har noget som helst med virkelighedens verden at gøre, og om det kan fungere på banen.

Efter fyringen af Ronald Koeman er det kommet frem, at Barcelona skal betale en gigantisk kompensation til hollænderen. Læs mere om det her

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.