• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Tysk verdensmester efter tidligt karrierestop: Brutal Mourinho knuste mig

Foto: Getty Images

Den tidligere Chelsea-stjerne André Schürrle erkender nu, at det ikke var specielt sjovt at spille under José Mourinho.

Af gram

For seks år siden stod André Schürrle for assisten, da Mario Götze scorede det enlige mål i VM-finalen mellem Tyskland og Argentina. 

Schürrle er i dag 29 år, men allerede i sommer valgte den tidligere Chelsea- og Dortmund-stjerne at lægge støvlerne på hylden, efter et lejeophold i Spartak Moskva. I et interview med Der Spiegel forklarede Schürrle sit karrierestop med, at presset og ensomheden i topfodbold var blevet for meget på ham. 

Læs også: Mourinho kaldte Højbjerg for 'Zidane' i pausen

Kunne ikke forstå Mourinho
André Schürrle spillede fra 2013 til 2015 for Chelsea, men det var ikke en fornøjelig tid, lyder det nu fra tyskeren, der ikke er den store fan af José Mourinho.

- Han er en brutal fyr. Jeg tænke altid for mig selv: 'Hvorfor er han sådan? Hvorfor behandler han mig sådan her? Hvorfor er han sådan mod folk?' I retrospekt har jeg indset, hvad det var, han ville have, og hvilke ressourcer, han havde til rådighed, lyder det ifølge Daily Mirror fra Schürrle.

- Dengang kunne jeg ikke rigtig håndtere de ting, han krævede af mig, på grund af hans barske væremåde og det psykologiske pres. Det var ekstremt svært dengang. Jeg kørte ofte hjem efter mine samtaler med ham, og jeg tænkte bare, at jeg ikke kunne klare det længere. Hvad kunne jeg gøre? Han bankede et ekstremt pres op. 

Blev ofte udskiftet i pausen
I interviewet erkender Schürrle, at det faktum, at han ofte blev udskiftet, til sidst endte med at knuse hans selvtillid. Tyskeren havde således en følelse af, at Mourinho bevidst gjorde livet surt for ham.

- Det skete ofte, at han gav mig chancen fra start, hvorefter han flåede mig ud i pausen. I den næste kamp var jeg så ikke engang udtaget. I stedet sad jeg på tilskuerpladserne. Dengang kunne jeg ikke forstå det, og jeg mistede min selvtillid. Mit ego var såret. 

- Derefter begyndte jeg at tænke over, hvad hans tankeproces var. Nogle gange til træning havde jeg fornemmelsen af, at han kun holdt øje med mig, selvom det nok ikke var tilfældet. 

---------------------------
Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets og clbold.dks læsere - SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...