• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

United-legende: Brutal Schmeichel gjorde livet surt for mig i to år

Foto: Getty Images

Den tidligere Manchester United-kaptajn Gary Neville fik ikke den største opbakning fra holdkammeraten Peter Schmeichel, da han i 1992 fik chancen på klubbens førstehold.

Af gram

Gary Neville fik i 1992 debut for Manchester United, men højrebacken blev ikke modtaget særligt varmt af Peter Schmeichel i førsteholdstruppen.

Den senere United-anfører var da også blot 17 år, da han fik debut for den engelske storklub. Og Schmeichel var altså langt fra overbevist.

Læs også: United-ikon: Der var kun fire spillere, som Ferguson aldrig tilsvinede

- Ham, der var hårdest ved mig, var Peter Schmeichel. Han behandlede mig brutalt i det første år eller to. Han var efter mig konstant. Hver eneste dag til træning, lyder det ifølge Sky Sports fra Neville.

- En dag, da vi var på en holdudflugt, sagde han til mig, at han ikke mente, at jeg var i stand til at afløse Paul Parker, og at jeg ikke var i nærheden af, at være lige så god som Parker. Det var muligvis sandt, for Parker var en virkelig god forsvarsspiller.

- Den firebackkæde med Denis Irwin, Steve Bruce, Gary Pallister og Parker havde spillet sammen i to-tre år, hvor de havde leveret clean sheets. Jeg var den første spiller til at kæmpe mig ind i den bagkæde. 

- Schmeichel så mig som en risikofaktor. Og det var jeg også på en måde. Dengang så jeg det ikke som tough love. Jeg så det snarere som, at han var brutal. Men med tiden gjorde det mig da hårdere. Jeg indså, at det var et hold, der ønskede at vinde. 

---------------------------

Se Se FC København i den afgørende Europa League-playoff mod HNK Rijeka på Dplay med specialtilbud til clbold.dk og Tipsbladets læsere. SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...