• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

United-ikon: Derfor er Ronaldo bedre end Messi

Foto: Getty Images

Gary Neville og Jamie Carragher er meget uenige om, hvorvidt Cristiano Ronaldo er historiens bedste spiller.

Af gram

Lionel Messi har vundet Ballon d'Or en enkelt gang mere end Cristiano Ronaldo, men portugiseren er den bedste spiller i historien.

Sådan lyder det nu fra den tidligere Manchester United-kaptajn Gary Neville, der mandag præsenterede argumentet for sin konklusion.

- Hør her, der er ingen tvivl om, at Messi har scoret et absurd antal mål. Han er en latterlig spiller. Men Ronaldo har scoret 30 eller 40 procent flere mål med sit dårlige ben, og han har scoret flere straffespark. Så det leder mig bare til et punkt, hvor han fremstår mere komplet, hvis vi ser på den vigtigste del af spillet, lød det således i Sky Sports-studiet fra Gary Neville. 

- Den ting, der i endnu højere grad gør forskellen i min bog, er præstationerne for landsholdet, hvor han er den mest scorende nogensinde. Og det faktum, at han har vundet fem Champions League-trofæer med hold, der ikke engang er lige så gode som Messis hold.

- Messi har vundet flere mesterskaber med det Barcelona-hold, men jeg føler bare, at den landsholdsstatistik og de Champions League-trofæer, sammenholdt med variationen i de mål, han scorer, betyder, at jeg mener, at han er den bedste spiller nogensinde. Selvom deres tal er meget ens. 

Uenig Carragher
Den tidligere Liverpool-profil Jamie Carragher, der også var i studiet mandag aften, var dog hurtig til at skyde Gary Nevilles påstand ned. 

- Der findes ikke nogen, der ikke er stor fan af Ronaldo eller Messi, men Ronaldo er ikke den bedste spiller nogensinde. Jeg vil sige, at vi har at gøre med hans ven her. Du taler om de forskellige typer mål, han scorer. Det er ikke vigtigt, hvordan bolden ender i nettet. Messi har en bedre målstatistik end Ronaldo. Messi kan også diktere en kamp. Det kan Ronaldo ikke, lød det således fra Carragher.

- Som spiller kan Messi tage dig til et sted, hvor du faktisk ikke tror dine egne øjne. Det, Ronaldo gør, er ting, som andre spillere også kan gøre. Messi kan gøre ting, du aldrig har set før. 

Både Cristiano Ronaldo og Lionel Messi kan komme i aktion i Champions League i denne uge. Manchester United møder således Young Boys på udebane i aften, mens Paris Saint-Germain onsdag møder Club Brugge i Belgien. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.