• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

United-legende om kung fu-spark på fan: Jeg skulle have sparket hårdere

Foto: Getty Images

Eric Cantona fik i 1995 hele otte måneders karantæne, da han tildelte en Crystal Palace-fan et flyvespark i brystkassen. Franskmanden fortryder dog ikke situationen.

Af gram

Eric Cantona var tilbage i halvfemserne en af de store profiler på Manchester Uniteds hold, men franskmanden var samtidig berygtet for sit voldsomme temperament.

Særligt opsigtsvækkende var det, da Cantona blev udvist under en udekamp mod Crystal Palace i januar 1995. På vej ud af banen blev teknikeren så tilmed svinet til af en Crystal Palace-fan, der angiveligt opfordrede Cantona til at 'skride tilbage til Frankrig'. Og det ville Cantona ikke finde sig.

Læs også: Gary Neville om United: De vinder ikke noget med børn

Franskmanden tog således tilløb, hvorefter han tildelte Crystal Palace-tilhængeren et kung fu-spark i brystkassen. Cantona tildelte derudover også den uheldige fan et par knytnæveslag. 

Angrer ikke
Den voldsomme episode kostede en karantæne på otte måneder til Cantona, men franskmanden angrer ikke ligefrem sin voldelige fremfærd i situationen.

I et interview med FourFourTwo blev Cantona således spurgt, hvad han ville have gjort, hvis han var landet på fødderne og ikke ryggen efter sit kung fu-spark.

- Jeg landede på fødderne, og ikke som du siger. Det var derfor, at jeg røg på ham igen. Men jeg ramte ham ikke hårdt nok. Jeg skulle have ramt ham hårdere, lød svaret således fra Cantona.

Eric Cantona spillede i Manchester United fra 1992 til 1997, hvor franskmanden lagde støvlerne på hylden.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...