• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Vil indtage Premier League: PSG-ejere vil købe engelsk klub

Qatar Sports Investment har gjort Paris Saint-Germain til en af verdens største klubber, og nu vil qatarerne udvide forretningen ved at købe en klub i England.

Af gram

Qatar Sports Investments har ejet Paris Saint-Germain siden 2011, men nu er selskabet klar på at udfordre i en ny liga.

Den franske klub har udviklet sig til en af Europas største klubber under den qatarske ledelse, og dominerer år efter år den hjemlige liga. Voldsomme summer er blevet brugt på at hente stjerner som Neymar og Kylian Mbappé.

Læs også: PSG-profil raser over ledelsen: Hvis de fulgte mine råd, ville vi få succes

Vil købe Championship-klub
Og firmaet, hvis bestyrelsesformand er PSG-præsident Nasser Al-Khelaifi, undersøger nu, om det giver mening at overtage en klub i England for at udvikle forretningen og tage udfordringen op i en ny liga.

Det skriver den engelske avis The Telegraph. Ifølge avisen er det mest realistiske scenarie, at qatarerne køber en Championship-klub, der i forvejen har en stor fanbase.

Klubber som Aston Villa, Nottingham Forest og Queens Park Rangers nævnes som muligheder.

Wolverhampton har vist vejen
Når man ser på, hvad QSI har opnået med PSG, tegner det til at firmaet har et højt ambitionsniveau, hvis man ender med at købe en engelsk klub.

Wolverhamptons kinesiske ejer, Fosun, har allerede vist, at der er potentiale i at investere i en traditionsklub.

Ifølge UEFAs regler kan to klubber i Champions League eller Europa League dog ikke have den samme ejer, og det kan på sigt blive et problem for qatarerne.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...