• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Virolog: Glem alt om april eller maj - der kan ikke spilles kampe før 2021

Foto: Getty Images

Flere af fodboldens topfolk går og håber på, at sæsonen kan genoptages allerede til maj. Men ifølge en tysk virusekspert er det latterligt urealistisk.

Af gram

I skrivende stund er der ingen, der ved, hvornår man igen kan begynde at spille fodboldkampe.

Sæsonen er således blevet sat på pause, på grund af COVID-19-pandemien, og fodboldens beslutningstagere forsøger nu at få afklaring på, hvornår turneringerne kan genoptages.

Læs også: Ny melding: Premier League genoptages tidligst om halvanden måned

La Liga-præsident Javier Tebas har således udtalt, at de nationale ligaer og Champions League sandsynligvis kan genoptages i midten af maj, mens man i Premier League torsdag forlængede pausen frem til 30. april. Derudover er Champions League-finalen blevet rykket fra den 30. maj til den 27. juni. 

Bærer præg af tidsoptimisme
Fodboldbossernes tidsoptimisme hænger selvfølgelig sammen med, at der ikke er mange penge at hente, når der ikke spilles fodboldkampe. 

Men noget tyder på, at planerne om at spille igen til maj kan være decideret urealistiske. Således slår den tyske virolog Jonas Schmidt-Chanasit nu fast, at det faktisk næppe er realistisk at spille kampe igen før 2021.

- Jeg tror ikke, at vi kan begynde om at spille kampe igen i april. Ikke engang bag lukkede døre. For på den måde vil folk mødes privat for at se kampene sammen. Jeg er overbevist om, at vi først kan komme til genoptage sæsonen igen til næste år. Jeg tror ikke, at det er realistisk, at den igangværende sæson kan blive spillet færdig, lyder det ifølge NRD fra Schmidt-Chanasit.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...