• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Rygter gram

Derfor må Barcelona vente til 2021 på at få Xavi som cheftræner

Foto: Getty Images

I Barcelona ser man ud til at sige farvel til Quique Setien til sommer. Men fansene må formentlig vente til næste år med at få klublegenden Xavi som ny cheftræner.

Af gram

Barcelona var i januar tæt på at hente klublegenden Xavi ind som ny cheftræner, men katalanerne endte i stedet med at ansætte Quique Setien, som nu meldes fyringstruet.

For et par dage siden pustede Xavi så selv til ilden ved at slå fast, at hans 'største drøm' er at blive cheftræner for Barcelona. Xavi slog samtidig fast, at hans stab 'forbereder sig intensivt' til opgaven i Barcelona.

Læs også: Xavi glæder sig til cheftrænerjob i Barça: Min stab forbereder sig intensivt

Ikke på god fod med præsidenten
På trods af Xavis udmelding og Setiens rygtede exit ser det dog ikke ud til, at Xavi bliver hentet ind som cheftræner denne sommer. Således skriver den spanske avis Marca, at det først bliver i 2021, at Xavi vender tilbage til Camp Nou, selvom klubben flere gange har taget kontakt til klublegenden under coronapandemien.

Flere tidligere holdkammerater har, ifølge Marca, også kontaktet Xavi for at overtale ham til at tage cheftrænerjobbet. 

Problemet er blot, at Xavi ikke er glad for Barcelonas nuværende præsident, Josep Maria Bartomeu. Den upopulære klubpræsident kan dog meget vel være væk til næste år, hvor der skal være præsidentvalg i den katalanske storklub. Victor Font, som er den præsidentkandidat, der har det bedste forhold til Xavi, forventes at stille op til valget. 

Xavi indikerede selv i sit nylige interview, at 'scenen er sat' efter præsidentvalget næste sommer. 

Derudover ønsker Xavi også at vise loyalitet overfor hans nuværende klub, Al Sadd, der har givet Xavi chancen ved at tilbyde spanieren hans første cheftrænerjob. 

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...