• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Rygter gram

Messi-indkøb vil være 'et skridt tilbage' for City

Foto: Getty Images

Ifølge eksperten Jonathan Wilson vil et indkøb af Lionel Messi muligvis være en dårlig idé for Manchester City.

Af gram

Efter længere tids uvished meldte Manchester City torsdag ud, at Pep Guardiola har forlænget til 2023. 

Og i en artikel for Sports Illustrated har forfatteren og eksperten Jonathan Wilson taget et kig på, hvad Pep Guardiolas forlængelse betyder for Guardiola, for Manchester City - og for Lionel Messi. 

Læs også: Messi tordner: Det er vanvid

Behov for fornyelse og udvikling
Wilson peger på, at den måske nok vigtigste formulering i meddelelsen om Guardiolas forlængelse var spanierens kommentar om, at 'udfordringen er at blive ved med at blive bedre og udvikle sig'. Ifølge Wilson er denne kommentar et udtryk for et meget presserende behov i Manchester City, hvor mange har tvivlet på, om spanieren kan tage Manchester-klubben til et nyt niveau. 

Ifølge Wilson anses Guardiolas fjerde og sidste sæson i Barcelona, set i bakspejlet, som en fejl. Efter tre sæsoner med bragende succes begyndte trætheden således at sætte ind. Og efter tre sæsoner i Bayern München var spillerne åbenlyst trætte af deres spanske chef. Ifølge Wilson blev Guardiola derfor anset for at være en three season-manager

Wilson refererer til den ungarske legende Béla Guttmann, der tilbage i 1950'erne pegede på, at 'den tredje sæson er fatal', fordi spillerne her er blevet trætte af trænerens metoder. Pep Guardiola er nu i gang med sin femte sæson i Manchester City. Wilson peger på Mauricio Pochettino som en anden succesfuld træner, der til sidst kørte sine spillere trætte. 

Frustreret Messi
Ifølge Jonathan Wilson er fornyelsen allerede påbegyndt i Manchester City. Vincent Kompany er væk, og Sergio Agüero er på vej ud. Folk som Rúben Dias og Ferran Torres blev hentet ind i sommer. 

Pep Guardiolas forlængelse til 2023 vil dog utvivlsomt kaste benzin på Lionel Messi-bålet, skriver Jonathan Wilson. Især efter at argentineren tidligere på ugen rasede over, at han 'er træt af' at han 'altid skal gøres til problemet i Barcelona'. Derudover er de spanske skattemyndigheder stadig i nakken på Barcelona-kaptajnen, der tidligere har udtalt, at netop skattemyndighederne har været tæt på at få ham til at forlade Barcelona. 

Måske ikke klogt at hente Messi
Men ifølge Jonathan Wilson bør Manchester City tænke sig alvorligt om, før de henter Lionel Messi.

- Messi bliver 34 år til juni. Han er ikke længere i stand til at løbe uden problemer i 90 minutter. På et hold, hvor presspillet er afgørende, bør det være en stor bekymring, selvom han garanterer minimum 20 mål per sæson. På nogle måder vil et indkøb af Messi virke som et skridt tilbage, skriver Wilson.

- Som Guardiola selv har sagt: Hvis han skal føre City til klubbens første Champions League-trofæ - og sit eget første siden 2011 - og hvis han skal lukke hullet til Liverpool, som i sidste sæson var på hele 18 point, så er han nødt til at udvikle sig. Og der eksisterer en opfattelse af, at den tyske presspilsfilosofi har overgået den spanske... en opfattelse af, at det, der var revolutionerende ved Guardiolas arbejde i Barcelona for et årti siden, ikke længere er revolutionerende. 

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...