Video : Tipsbladet
Superliga

OB i kæmpe nedsmeltning: Mareridtet fortsætter

B kom tidligt foran mod Viborg, men tabte alligevel 1-3 og har nu ikke vundet på hjemmebane i 13 ligakampe.

OB har stadig ikke vundet på hjemmebane i denne sæson. Fredag blev det til nederlag på 1-3 mod Viborg, og OB er nu gået sejrsløs fra banen i Odense i 13 kampe i træk.

Fynboerne fik ellers et godt afsæt i kampen med en tidlig føring, men holdet gik ned og tabte fortjent og har dermed ikke slået Viborg på hjemmebane siden 2016.

Med sejren fører Viborg nedrykningsspillet med 30 point foran Randers med 29 point og en kamp mindre spillet.

OB bliver på 25 point og kan glide under nedrykningsstregen på søndag, hvis Vejle, der har 23 point, slår Randers hjemme.
Fredagskampens helt store profil var udeholdets Serginho, der var på et niveau hævet over alle andre og kronede præstationen med to assister.
Det begyndte underholdende mellem de to mandskaber. Viborg lagde bedst ud med et stolpeskud fra Serginho, men OB kom alligevel foran efter knap et kvarter.

Efter en dødbold blev bolden sendt mod den bageste del af Viborgs felt, hvor den thailandske OB-back, Nicholas Mickelson, trykkede af fra baglinjen, og på utrolig vis kilede bolden sig ind mellem stolpen og Viborg-keeper Nico Mantl til fynsk føring.

Det var OB's første mål på hjemmebane siden starten af december og det første i åbent spil siden slutningen af oktober. Den glæde var dog kort, da Viborg svarede tilbage midt i halvlegen.

Den evigt udfordrende Serginho skaffede et hjørnespark, som han selv sendte ind i pandebrasken på den schweiziske stopper, Nicolas Bürgy, og så var der udlignet.

I anden halvleg ville og kunne Viborg mest. Bürgy fik åbent skud midt for mål, men overplacerede og hamrede hånden mod sit hoved i frustration.

I den anden ende havde Bashkim Kadrii et par forsøg, der savnede den afgørende saft.

Det trak op til pointdeling, men ti minutter før tid kom Viborg foran efter en lille genialitet fra Serginho.

En smart finte mundede ud i en hælaflevering til den indskiftede Ibrahim Said, der sendte bolden ind helt nede ved stolpen fra kanten af feltet.

OB var ikke i stand til at rejse sig fra den dukkert. OB fik aldrig sat et pres op for udligning, og i stedet slog øgede Malik Abubakari efter et kontraangreb i tillægstiden.