Video : Tipsbladet
Superliga

Det her giver Århus mareridt i meget lang tid

AGF spillede holdets bedste kamp i et lunkent 2024, men heldet og effektiviteten var ikke med århusianerne.

Alt det, AGF og Silkeborg har manglet størstedelen af 2024 og i 1. halvleg i Parken, kom væltende efter pausen.

Chancer, flot spil, vilde sidstesekunds-redninger – to pokalfinalister med hjertet uden på trøjen gav alt, de overhovedet havde i sig i en hæsblæsende, dramatisk kamp, der var en flot, flot kulisse og optakt værdig.

Silkeborg kæmpede heroisk og skabte flotte chancer især i slutfasen, selv om man aldrig fik sat det pasningsspil, vi havde forventet, og havde det ikke været fra spektakulære redningsaktioner, havde SIF lukket den her før slutfasen.

Men da det kom til stykket og udligningen for alvor skulle jagtes, fandt AGF aldrig rytmen i takt med, at opstillingen blev mere og mere offensiv, og til sidst var SIF klart tættest på 2-0, også ud over den snævre, VAR-annullerede scoring af Stefan Thordarson.

De græd på tribunerne i Parken, de græder hjemme i Århus, og med god grund.

AGF var bedst før pausen og i de første 20-25 minutter efter pausen, hvor man kastede alt i hovedet på Silkeborg.

Silkeborgs scoring kommer til at bide, men den var ikke SIF's største chance torsdag aften.

Måske var det sigende for AGF i 2024, hvor det har været så svært at skabe chancer og score nok mål, at man ikke kunne få kuglen forbi Nicolai Larsen og SIF's forsvarsspillere, og heller ikke fik den sidste aflevering og den sidste afretning på dødboldene til at fungere.

Foto: Alamy

I Århus og i Silkeborg har det føltes som om, det halve af byerne skulle til København og i Parken for at feste, og havde det næsten været lettere at leve med, hvis AGF var blevet spillet ud af banen efter en bleg indsats?

AGF sloges med alt, spillerne, staben og klubben havde i sig, men det kommer næppe til at gøre turen hjem og de kommende dage og uger endnu mindre tunge.

AGF mangler ikke at genrejse sig efter de mange års nedtur efter storheden i halvfemserne og tre nedrykninger.

Der var smæk på Parken torsdag. Foto: Alamy

Det gjorde man 100 procent med to flotte bronzemedaljer og en fjerdeplads, og de toppræstationer er ikke udvisket og forsvundet med dagens bitre nederlag.

Men det at vinde et trofæ betyder pinedød noget, og nu bliver 28 år til flere, og sandsynligvis en række år med tanke på, hvor svært det er at komme til tops i Superligaen og også i pokalen.

Og det ved de i AGF, hvor de talte befriende ærligt om det i dagene op til kampen, og de kommer heller ikke til at lade som om, det her er ude af kroppen på søndag i Herning.

Silkeborgs flotte flow
Det her vil gøre ondt, det skal gøre ondt.

Og det kommer til at give mareridt og fylde i uger, i måneder, hvor AGF vil blive konfronteret med, at man ikke vandt, da man havde chancen i en jævnbyrdig kamp, ja vel en kamp, hvor man var svag favorit.

Århusianerne har konkret et stykke arbejde foran sig i forhold til at score mål, især når man skal skabe kampene og bryde forsvar ned, der stiller sig langt tilbage.

Sejrherrerne. Foto: Alamy

Det arbejder venter nu, først i fire møghårde kampe, hvor modstanderne kæmper for guld (og en pokalrevanche mod Silkeborg i næste uge, der må blive en meget, meget speciel oplevelse for 'GF'), på sommerens transfermarked og frem mod 2026, hvor man vil åbne et nyt stadion og ligge i toppen af Superligaen.

Vejen dertil havde været kortere med en pokaltitel og en tur i Europa, men når skuffelsen på et tidspunkt lægger sig, er der meget godt forude i Århus.

Og så et meget vigtigt kip med kasketten til Silkeborg IF.

En pokaltitel er, som Kent Nielsen så rammende sagde det, en større enkeltbegivenhed end topplaceringer efter en 10 måneder lang Superliga-sæson.

En tredjeplads, en pokalsejr og alle de flotte spillersalg, Silkeborg har præsteret, vidner om flot arbejde.

Men det her er først og fremmest en festdag, og den fortjener Silkeborg efter at have et vendt et halvt års dyb modgang på det helt rigtige tidspunkt.

Mon ikke Kent Nielsen forbarmer sig og lader spillerne åbne et par øl i bussen hjem – Silkeborg skal såmænd nok stå der igen til 'El Plastico' på søndag i Farum, hvor Kent Nielsen selvfølgelig er den sidste, der vil tage let på tingene og ikke give 100 procent for en sportslig retfærdig afslutning på den hamrende spændende Superliga-sæson, der nu venter.