• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League gram

Champions League-powerranking: Hvem er favorit?

Foto: Getty Images

En ny Champions League-sæson står for døren, og vi har her rangeret de største favoritter til at gå hele vejen.

Af gram

Om få timer går det endelig løs igen i Champions League, når efterårets gruppespil sparkes i gang. 

Barcelona tager imod Bayern München i aften, mens Zlatan Ibrahimovic og Milan onsdag gæster Anfield. De forsvarende vindere fra Chelsea indleder tirsdag titelforsvaret med en overkommelig hjemmekamp mod Zenit.

Forud for enhver ny sæson i Champions League er spørgsmålet selvfølgelig altid det samme: Hvem ser stærkest ud?

CLBOLD har her rangeret de 10 største favoritter til at gå hele vejen til finalen og løfte Champions League-trofæet i Sankt Petersborg den 28. maj 2022.

10: Barcelona
Den catalanske storklub har vundet Champions League fire gange i de seneste 15 år, men ligner absolut ikke en seriøs bejler i denne sæson. 

Lionel Messi og Antoine Griezmann har begge sagt farvel, men Barcelona råder trods alt over dygtige spillere som Memphis Depay, Pedri og Frenkie de Jong. Alt efter en ottendedelsfinale vil være en bonus for Ronald Koemans tropper.

9: Dortmund
Bundesliga-klubben råder over sidste sæsons Champions League-topscorer, Erling Haaland, der nettede hele 10 gange. 

Dortmund har fået en heldig lodtrækning og bør vinde deres gruppe, hvilket kan blive vigtigt for holdets videre muligheder til foråret. Med Haaland på holdet skal man ikke underkende Dortmunds chancer for at komme langt.

8: Atlético Madrid
Diego Simeones mandskab vandt La Liga i sidste sæson, men blev i Champions League slået ud af Chelsea allerede i ottendedelsfinalen. 

Atlético Madrid har denne sommer hentet prominente navne som Antoine Griezmann og Rodrigo De Paul. Madrilenerne råder samtidig over Luis Suárez, så det er en interessant trup, Simeone råder over. 

Atlético Madrid har manglet det sidste i Champions League i de seneste år, men det bliver interessant at se, om Griezmann kan gøre Madrid-klubben til en bejler til titlen igen.

7: Real Madrid
Efter halvandet års pause vendte Real Madrid søndag tilbage til Bernabéu, og det var en kamp, der synliggjorde både holdets styrker og svagheder. Celta Vigo blev således slået med 5-2, og både Karim Benzema og Vinicius viste deres kvaliteter i offensiven.

I den anden ende, hvor Sergio Ramos og Raphaël Varane har sagt farvel, blev der dog begået nogle store fejl. Carlo Ancelottis mandskab ligner ikke for alvor en bejler, men omvendt er Real Madrid et hold, man aldrig skal dømme ude.

6: Liverpool
Jürgen Klopp råder over en stærk startellever, og Virgil van Dijks comeback gør en stor forskel for Liverpool efter sidste sæsons nedtur. Bredden kan dog blive et problem for Liverpool, akkurat som man så det i sidste sæson. 

Efter Champions League-triumfen i 2018/19 har Liverpool skuffet i turneringen både i både 2019/20 og 2020/21, hvor man er blevet sendt ud af Atlético Madrid og Real Madrid. Liverpool ligner ikke en alvorlig kandidat til at vinde Champions League i denne sæson.

5: Manchester United
Med Cristiano Ronaldos comeback er Manchester United en noget ubekendt faktor lige nu. Den 36-årige portugiser scorede to gange i lørdagens 'debut' mod Newcastle, hvilket var et lovende tegn.

Ole Gunnar Solskjærs tropper røg i sidste sæson ud allerede i gruppespillet, men nu har man så hentet den mest scorende spiller i Champions League-historien, hvilket bør hjælpe en del på tingene. Cristiano Ronaldo har ikke haft den store succes i Champions League i de seneste sæsoner, men til portugiserens forsvar spillede han for et halvsløjt Juventus-hold.

Manchester United har stor bredde i offensiven, og med Raphäel Varanes ankomst har de røde djævle også en meget stærk defensiv. Manchester United har ikke nået en Champions League-semifinale siden 2011, men det kan der meget vel blive lavet om på i denne sæson.

4: Paris Saint-Germain
Pariserne er bookmakernes favorit, og med stjerner som Messi, Neymar og Mbappé er de da også et af de bedste bud på en vinder i denne sæson. 

Paris Saint-Germain har forbedret sig i Champions League i de seneste to sæsoner, hvor det er blevet til en finale og en semifinale. Spørgsmålet er, om de mange nye stjerner kan få det hele til at fungere fra dag ét. 

Mentaliteten i de store kampe har nogle gange haltet efter, hvilket man senest så i sidste sæsons semifinale mod Manchester City. 

3: Manchester City
Den engelske storklub nåede i sidste sæson frem til klubbens første Champions League-semifinale, som dog endte med et overraskende 1-0-nederlag til Chelsea, efter at Pep Guardiola igen eksperimenterede med taktikken.

De manglende eksperimenter lignede dog ellers årsagen til, at City i sidste sæson nåede relativt ubesværet frem til finalen, efter en overbevisende sejr over Paris Saint-Germain i semifinalen.

Manchester City fik ikke hentet en centerforward denne sommer, og det er stadig uvist, om det kommer til at blive et problem for Manchester-klubben.

2: Bayern München
Det tyske storhold blev i sidste sæson sendt ud af Paris Saint-Germain i kvartfinalen, men udfaldet var nok blevet anderledes, hvis Robert Lewandowski havde undgået at pådrage sig en skade mod Andorra, hvilket kostede polakken deltagelsen i begge kvartfinaler.

Bayern München er således meget afhængige af deres topscorer, men når Lewandowski er klar, så er sydtyskerne et hold, der kan slå alle. 

1: Chelsea
London-klubben gennemgik lidt af en forvandling i sidste sæson, efter at Frank Lampard blev afløst af Thomas Tuchel. Den tyske taktiker fik gjort Chelsea-holdet til et meget imponerende og dynamisk mandskab, der samtidig fremstod særdeles stærkt i defensiven.

Tuchel sikrede endda Chelsea den helt store triumf i Champions League, til trods for, at den engelske klub manglede en verdensklasseangriber. Sådan en hentede man denne sommer, i form af Romelu Lukaku, og derfor ligner Chelsea lige nu et rigtigt godt bud på en Champions League-vinder i denne sæson. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.