• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Anders Friis Daugbjerg

Citys værste mareridt kan blive virkelighed: Regler kan tvinge holdet i League 2

Foto: Getty Images

Udover udelukkelsen fra Champions League tegner det også til, at Manchester City vil få fratrukket point i Premier League. Og i værste fald kan regler tvinge holdet ned i League 2.

Af daugbjerg

Mareridtet fortsætter hos Manchester City, som i går aftes blev udelukket fra Champions League i to sæsoner.

De forsvarende engelske mestre blev fredag idømt to års udelukkelse fra Champions League og en bøde på hele 30 millioner euro (224 millioner kroner), efter at City angiveligt har snydt med sine sponsorindtægter, når de har indgivet regnskaber i perioden fra 2012 til 2016.

Hvad kan så gøre ondt værre, når man alligevel er blevet udelukket fra den største internationale klubturnering i verden?

Det kan en fratagelse af point i Premier League og en mulig tvangsnedrykkelse.

Den engelske avis The Independent skriver nemlig, at holdet også står over for at skal have fratrukket point i Premier League som straf for de "seriøse overtrædelser" i forbindelse med Uefa Financial Fair Play-reglementet.

The Independant skriver, at Premier League ifølge mediets "stærke kilder" bliver tvunget til at give Manchester City en straf, da reglerne de har overtrådt også er gældende i de hjemlige turneringer i England.

Problemet opstår i, at de dokumenter og den information som enhver klub skal indgive for at få et Premier League-licens, er det samme, som man indgiver til UEFA - dermed er det også falsk information det engelske fodboldforbund har fået af City.

Ifølge The Independent har Premier League-komiteer allerede diskutteret hvilken straf City skal have, og her lader det til, at straffen i første omgang kommer til at blive, at City får fratrukket point i Premier League.

Derudover er der en (meget lille) risiko for, at City kan blive tvangsnedrykket til League 2.

The Independent skriver nemlig, at fodboldforbundet for nyligt har ændret sine regler således, at hold i lignende situationer skal "starte forfra" i League 2.

Manchester City har allerede skrevet i en pressemedelelse, at de hurtigst muligt vil appellere dommen.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...