• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Michael Ehrhorn

Giganter jagter 16-årig: Den næste store stjerne

Flere europæiske topklubber følger lige nu spændt med i Nigeria, hvor den næste helt store profil kan være på vej.

Af ehrhorn

Over hele verden går et hav af 16-årige talenter rundt og drømmer om en fremtid på den helt store scene i fodboldens verden. Det er dog de færreste, der allerede i den alder trækker så meget opmærksomhed til sig, som Adeleke Oluwatobi Babatunde fra Nigeria lige nu gør.

Den bare 16-årige spiller ventes at blive et af de næste helt store navne, og allerede nu kigger klubber som Manchester City, Ajax, Napoli, Lille og RB Leipzig på ham.

Læs også: Manchester City får millionbøde, men slipper for transferforbud

Det blandt andet efter store præstationer under African Youth Games sidste år, hvor Adeleke Oluwatobi Babatunde førte sit hold til sølvmedaljer:

- Der er en del klubber, der følger med i Tobu's fremskridt. Han er et stort talent, og jeg tror på, at han er en af de næste store stjerner fra Nigeria. Det er ikke nogen overraskelse, at de store hold følger ham, siger spillerens agent Godfrey K. Torto fra AGM Sports Agency til Goal og fortsætter:

- Det vigtigste lige nu er dog, at Tobi fortsætter det hårde arbejde og tager det hele skridt for skridt. Hvis han formår det, så er fremtiden meget lys, og vi vil guide ham hele vejen, udtaler agenten.

Ingen af storklubberne kan dog hente Adeleke Oluwatobi Babatunde her og nu. Ifølge reglerne skal han nemlig runde 18 år, før han kan skrive FIFA-licens til at kunne skifte til Europa.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...