• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Oliver Okstrøm

Officielt: Ansu Fati kan nu spille for Spanien

Foto: Getty Images

Den 16-årige Barcelona-spiller er nu blevet godkendt til at spille for de spanske landshold, hvor det ser ud til, at han får debut for U21-landsholdet til november.

Af okstroem

Der er sket lidt af hvert for den 16-årige Ansu Fati i denne sæson, som tidligt på sæsonen måtte træde til, da FC Barcelona blev ramt af skader. Blandt andet Lionel Messi var ude, og så fik offensivspilleren debut for den catalanske klubs førstehold.

Det er dog ikke det eneste, som den unge teenager har skulle gå igennem. Det spanske fodboldforbund har nemlig arbejdet hårdt på at få ham godkendt hos FIFA, så han kunne tørne ud for deres landshold. Det ser nu ud til at være gennemført.

Det skriver den store spanske sportsavis Marca.

Oprindeligt er Ansu Fati fra Guinea Bissau, men i løbet af september blev ham spansk statsborger, og derfor var det en formsag at få det internationale fodboldforbund til at godkende skiftet til de røde, spanske farver for fremtiden, hvor han givetvis kan få en stor rolle for deres hold.

I første omgang var det også planen, forlyder det, at Fati skulle have været en del af det spanske U17-landshold ved U17 VM i Brasilien, men i stedet kan det nu blive til en debut for det spanske U21-hold, når de skal møde Tyskland og Montenegro.

Ansu Fati har været med i fem La Liga-kampe for Barcelona i denne sæson, hvor det er blevet til to mål.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...