• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: FC Barcelona - Manchester United

Et tidligt mål på Camp Nou vil være et drømmescenarie for Manchester United, som drømmer om at gentage miraklet fra Paris.

Af gram

Kampfakta:
Tidspunkt: Tirsdag klokken 21.00
Sted: Camp Nou
Dommer: Felix Brych
På TV: 3+

Holdnyt:
Barcelona

Katalanerne kom aldrig rigtig op i gear i sidste uges kamp på Old Trafford, men indsatsen viste sig at være nok til at hente en 1-0-sejr. Dermed står Valverdes tropper som store favoritter til at tage pladsen i semifinalen, hvor Liverpool formentlig venter.

Barcelona vandt den første kamp efter et glimrende indlæg fra Lionel Messi til Luis Suárez, som headede bolden ind på Luke Shaw, der blev noteret for et selvmål. Spaniernes frygtede offensiv virkede dog ikke så frygtindgydende denne aften, hvilket nok først og fremmest skyldtes, at Lionel Messi leverede en mere eller mindre anonym indsats. Argentineren fik slået sit ansigt til blods af Chris Smalling i første halvleg, hvilket ifølge cheftræner Ernesto Valverde påvirkede argentinerens præstation. 

Forud for returopgøret må Valverde desuden bekymre sig en anelse over de lidt for mange defensive fejl, som de spanske mestre rodede sig ud i på Old Trafford. Den slags kan blive rigtig dyrt i returkampen.

Barcelona spillede i weekenden 0-0 ude mod Huesca i den kamp, hvor Valverde stillede med et rent B-hold. Kun Marc-André ter Stegen ser ud til at få genvalg mod Manchester United tirsdag.

Manchester United
Ole Gunnar Solskjær vender tilbage til stadionet, hvor han for 20 år siden leverede et mirakuløst sejrsmål dybt inde i overtiden af Champions League-finalen mod Bayern München.

Og nordmanden skal igen forsøge at levere noget nær et mirakel, når de røde djævle skal forsøge at vende 1-0-nederlaget på hjemmebane til et samlet avancement. Solskjær kan dog hente lidt selvtillid ved at skele til Uniteds statistik i Champions League i denne sæson: Den engelske klub har således hentet tre sejre og scoret ni mål i fire udekampe - mens det kun er blevet til ét mål og én sejr i fire hjemmekampe.

3-1-sejren over Paris Saint-Germain i 1/8-finalen vil helt sikkert være med til at give United-spillerne troen på, at de kan vende tingene i Spanien. Men samtidig vil den kamp også holde Barcelona-spillerne opmærksomme på, at United ikke må dømmes ude før sidste fløjt.

Umiddelbart ser det dog ud til, at englænderne får det rigtig svært på Camp Nou, hvor de med al sandsynlighed skal satse på omstillinger og dødbolde. United havde ikke ét eneste skud indenfor rammen i den første kamp, hvilket siger en del om holdets manglende farlighed i onsdags. For Manchester United vil et tidligt mål på Camp Nou være et drømmescenarie, fordi det vil betyde, at Barcelona er nødt til at holde en del igen med de offensive satsninger.

Scott McTominay og Marcus Rashford ventes at være tilbage i startopstillingen efter at have været fravalgt i weekendens startellever mod West Ham. Nemanja Matic og Ander Herrera ser dog ikke ud til at blive klar, hvorfor Fred sandsynligvis får en startplads igen.

Karantæner:
Barcelona: Ingen.
Manchester United: Luke Shaw.

Bud på startopstillinger:
Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitic, Arthur, Busquets - Messi, Suárez, Coutinho

Manchester United (4-3-3): De Gea, Dalot, Lindelöf, Smalling, Darmian - McTominay, Fred, Pogba - Rashford, Lukaku, Martial

Profilen:
Scott McTominay blev af flere eksperter - blandt andet José Mourinho - fremhævet som Manchester Uniteds bedste spiller i den første kamp, og man må da også tage hatten af for den 22-årige skotte - det er stærkt, at han formår at sætte sig igennem over for et hold som Barcelona.

Vidste du, at...:
Den seneste gang, Manchester United mødte Barcelona på Camp Nou i en betydende kamp, var den 23. april 2008, hvor de to hold mødtes i Champions League-semifinalen. Cristiano Ronaldo misbrugte et straffespark i opgøret, der endte 0-0. Englænderne vandt returkampen med 1-0, og slog efterfølgende Chelsea i finalen.

Dom:
Barcelonas offensiv nåede ikke de vanlige højder i den første kamp, men på hjemmebane plejer Messi og kompagni at være ustoppelige. Det er svært at se, hvordan United skal få stoppet argentineren. Buddet herfra lyder således på en 2-1-sejr til Barcelona.

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...