Video : Tipsbladet
Champions League

Optakt: Juventus - Manchester United

Manchester United skal onsdag aften en tur til Torino i en kamp, hvor Juventus med en sejr kan sikre sig førstepladsen i gruppen.

Juventus

Massimiliano Allegris hold har efter tilføjelsen af Cristiano Ronaldo lignet et hold, der kan spille med om alle titler. Torino-klubben har kun smidt point én gang i sæsonen, da de spillede 1-1 med Genoa. Holdet har i elleve Serie A-kampe og tre Champions League-kampe i alt lukket otte mål ind, hvilket vidner om en solid defensiv.

Samtidig har holdet et par giftige spillere oppe foran i form. Paulo Dybala har scoret fire mål i sine to Champions League-kampe, mens Cristiano Ronaldo med sine syv scoringer i Serie A ligger nummer tre på topscorerlisten i Italien. Derudover har italienerne en imponerende bredde i truppen, hvor Allegri i offensiven også råder over spillere som Douglas Costa, Mario Mandzukic, Federico Bernardeschi og Juan Cuadrado.

Da Juventus for to uger siden mødte Manchester United i det første opgør på Old Trafford, var der tale om usædvanlig dominerende præstation fra de italienske gæster. Det er sjældent, at Manchester United i den grad bliver spillet ned på egen bane. Juventus spillede i hele første halvleg bolden rundt om hjemmeholdet, der først til slut i opgøret kom en smule ind i kampen, og var lidt uheldige med ikke at få scoret, da Paul Pogba ramte stolpen. Juventus' sejr kunne der dog ikke indvendes noget imod.

I Serie A topper Juventus ikke overraskende tabellen. Den gamle dame har kurs mod det ottende mesterskab i træk, men der er ikke tale om et hold, der vinder den ene storsejr efter den anden. Holdet scorer i gennemsnit lidt over to mål per kamp, og har gang på gang vist sig i stand til at hente de tre point selv på dage, hvor spillet ikke er sprudlende. I lørdagens hjemmekamp mod Cagliari kørte Juventus en sikker 3-1-sejr hjem.

Massimiliano Allegri må undvære Emre Can, Federico Bernardeschi og Douglas Costa, som alle er udeladt fra truppen på grund af skader. Joao Cancelo, Mario Mandzukic og Blaise Matuidi har haft småproblemer, men er alle udtaget til opgøret.

Manchester United
De turbulente tider under José Mourinho fortsætter uge efter uge i en sæson, hvor det hverken spillemæssigt eller resultatmæssigt har set specielt godt ud for de røde djævle. I sidste sæson var spillet omtrent lige så uinspirerende, men José Mourinho formåede dog at styre sit hold til en ganske godkendt andenplads i Premier League-tabellen.

Her i starten af november er Manchester United dog et ganske andet sted i tabellen, nemlig helt nede på en 7. plads. Med de utroligt mange millioner, som klubben har postet i spillerindkøb, kan det ikke betegnes som andet end en fiasko.

I de første elleve runder har United tabt til Brighton, Tottenham og West Ham, samt spillet uafgjort mod Wolverhampton og Chelsea. Sejrene er kommet i land mod mindre hold som Leicester, Burnley, Watford, Newcastle og Everton og Bournemouth. For en defensivt orienteret træner som José Mourinho må det også være utilfredsstillende at se sit hold lukke 1,6 mål ind i gennemsnit per kamp i Premier League.

I Champions League har Manchester United heller ikke imponeret. I de seneste to kampe mod Valencia og Juventus, begge på Old Trafford, har englænderne hentet ét point og scoret nul mål. Offensivt har det ofte set idéløst ud. Det er forbløffende at se, hvordan en fabelagtig spiller som Alexis Sanchez efter sit skifte til Old Trafford er faldet så meget i niveau. Også Romelu Lukaku er inde i en dårlig periode efter en lang VM-slutrunde, og belgieren fik for nylig lov til at starte på bænken mod Everton i en kamp, hvor Mourinho i stedet valgte at give Rashford chancen fra start.

I lørdagens udekamp mod Bournemouth leverede Manchester United til tider fin fodbold, men det var først i sidste minut, at det lykkedes Marcus Rashford at sikre gæsterne sejren.

José Mourinho må til Juventus-kampen klare sig uden de skadede Romelu Lukaku og Phil Jones.

Karantæner:
Juventus:
Ingen.
Manchester United: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Juventus (4-3-3):
Szczesny - Cancelo, Bonucci, Chiellini, Sandro - Bentancur, Pjanic, Matuidi - Cuadrado, Dybala, Ronaldo
Manchester United (4-3-3): De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - Pogba, Matic, Herrera - Rashford, Sanchez, Martial

Profilen:
Paulo Dybala har været Juventus' mest fremtrædende spiller i Champions League i første halvdel af gruppespillet, hvor argentineren har nettet fire gange i de to kampe, han har spillet. Dybala sad på bænken i første runde mod Valencia, men scorede herefter samtlige tre kasser i Juventus' 3-0-sejr over Young Boys i anden runde. Og på Old Trafford var det også Dybala, der blev matchvinder, da han sænkede Manchester United med sin scoring allerede efter et kvarters spil. I weekendens opgør mod Cagliari nettede argentineren efter ét minut.

Vidste du, at...:
En af de mest legendariske Champions League-kampe nogensinde blev spillet på Stadio Delle Alpi i Torino den 21. april 1999 mellem Juventus og Manchester United. I det første opgør på Old Trafford havde Antonio Conte bragt italienerne foran i første halvleg, inden Ryan Giggs i overtiden havde udlignet til 1-1.

I returopgøret lignede Peter Schmeichel og Manchester United et hold, der var på vej ud, da Filippo Inzaghi allerede efter elleve minutter havde bragt Juventus foran 2-0. Men englænderne hev herefter et fabelagtigt comeback op af hatten. Anfører Roy Keane gik forrest med en forrygende indsats, og da irereren fik reduceret med et hovedstød, skulle Manchester United kun bruge et enkelt mål.

Det mål scorede Dwight Yorke ti minutter før pausen, og kampen var dermed helt åben. Roy Keane fik undervejs i opgøret tilranet sig en advarsel, der kostede ham en karantæne i finalen, men Manchester United fik holdt Juventus fra at score, og til allersidst lukkede Andy Cole opgøret med sin 3-2-scoring.

Dom:
Juventus må forventes at kunne slå Manchester United i egen hule. Italienerne har endnu ikke indkasseret et mål i Champions League i denne sæson, og i Serie A lukker holdet i gennemsnit kun 0,7 mål ind per kamp. Giorgio Chiellini og Leonardo Bonucci udgør fundamentet for Juventus' stærke defensiv, og det er svært at se, hvordan Manchester United skal bryde igennem italienernes bagkæde.

Samtidig har Juventus oppe foran exceptionelle individualister som Paulo Dybala og Cristiano Ronaldo, der har kvaliteterne til at overrumple det engelske forsvar. Vi gætter på, at hjemmeholdet kører en kontrolleret sejr hjem. 2-0 til Juventus.