• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Manchester City - Schalke 04

Sidste uges 1/8-finaler bød på en del overraskelser i Champions League, men det er svært at se, hvordan Schalke 04 skal få vendt 3-2-nederlaget fra det første opgør, når tyskerne tirsdag aften besøger Manchester City.

Af gram

Kampfakta:
Tidspunkt: Tirsdag klokken 21.00
Spillested: Etihad Stadium
Dommer: Clement Turpin
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
Manchester City
Guardiolas mandskab er blevet udråbt til en af de store favoritter til at vinde Champions League i denne sæson, og med 3-2-sejren over Schalke 04 i den første kamp har Manchester City da også kurs mod kvartfinalerne. I Premier League er holdet tilmed tilbage på førstepladsen, efter at Liverpool i den seneste tid har smidt en del point.

Læs også: Optakt: Juventus - Atlético Madrid

Manchester City har ramt formen på det seneste, efter at holdet i december og januar tabte hele tre ligakampe på en måned. Derudover er det lykkedes at hente sæsonens første trofæ, da Chelsea blev slået i Carabao Cup-finalen. Sarris tropper blev desuden banket med 6-0 i ligaen, hvilket var en indikation på Citys aktuelle form. I weekenden fastholdt Guardiolas mandskab førstepladsen, da Watford blev besejret med 3-1 i en kamp, hvor Raheem Sterling brillerede ved at lave hattrick på 13 minutter i begyndelsen af første halvleg.

Aymeric Laporte, Kevin de Bruyne og John Stones sad alle tre over med skader i weekenden, og det er usikkert, om trioen når at blive klar til kampen mod Schalke 04.

Schalke 04
Tedescos tropper har gang i en yderst skuffende sæson. Efter andenpladsen i sidste sæson ligger Schalke 04 for tiden og roder rundt på 14. pladsen i den hjemlige liga. Holdet har tabt de seneste tre ligakampe, og har undervejs indkasseret 11 mål.

I den første 1/8-finale mod Manchester City lignede det længe, at Schalke 04 skulle hente en overraskende sejr, selvom holdet var kommet bagud efter en tidlig Sergio Agüero-scoring.

Hele to straffespark fik tyskerne tildelt inden pausen, og Nabil Bentaleb formåede at sende begge forsøg i netmaskerne. Schalke 04 fastholdt føringen indtil slutminutterne, hvor holdet kollapsede og indkasserede to sene mål. Således ser det næsten umuligt ud inden returkampen i Manchester.  

Karantæner:
Manchester City: Nicolas Otamendi.
Schalke 04: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Manchester City (4-3-3): Ederson - Walker, Laporte, Kompany, Zinchenko - Gündogan, B. Silva, D. Silva - Sterling, Agüero, Sané

Schalke 04 (5-4-1): Fährmann - Riether, Bruma, Nastasic, Sané, Oczipka - McKennie, Bentaleb, Serdar, Mendyl - Uth

Profilen:
Manchester City holdt fast i førstepladsen i tabellen, da Watford lørdag blev slået med 3-1. Sejren kom i hus takket være Raheem Sterling, der i begyndelsen af anden halvleg leverede et hattrick i løbet af 13 minutter. Den 24-årige offensivspiller har nu scoret 18 mål i denne sæson, og står desuden noteret for 15 assists.

Vidste du, at...:
Siden Manchester City blev opkøbt af Abu Dhabi United Group i 2008, er der blevet sprøjtet adskillige milliarder kroner ind i klubben. Det har kastet tre Premier League-titler af sig, men kun én gang har klubben formået at spille sig længere end kvartfinalerne i Champions League - i 2015/16-sæsonen, hvor man tabte til Real Madrid i semifinalen.

Dom:
Manchester City tabte i første runde af gruppespillet hjemme mod Lyon, og Guardiolas trupper viste også svaghedstegn ude mod Schalke 04 i den første kamp. Alligevel er det svært at se, hvordan det skal gå galt i tirsdagens kamp, mod et Schalke 04-mandskab, der ligger på en 14. plads i Bundesligaen. Vi tror på en 3-0-sejr til Manchester City.

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...