• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League Lars Gram-Hanssen

Optakt: Porto - Liverpool

Et tidligt mål til hjemmeholdet vil for alvor sætte gang i kedlerne på Estádio do Dragão onsdag aften - og omvendt vil en scoring til Liverpool dræbe al spænding i opgøret.

Af gram

Kampfakta:
Tidspunkt: Onsdag klokken 21.00
Sted: Estádio do Dragão
Dommer: Danny Makkelie
På TV: TV3 Sport

Holdnyt:
Porto
I modsætning til i sidste sæson har Porto stadig en chance inden returkampen mod Liverpool. Dengang tabte Porto med 5-0 til englænderne i det første opgør, endda på hjemmebane. 

I den her omgang slap Sergio Conceicaos tropper afsted med et 2-0-nederlag, og den her gang er det foran egne fans, at portugiserne skal forsøge at få vendt opgøret. Portugiserne kan lade sig inspirere af efterårets gruppespil, hvor Liverpool tabte alle tre udekampe.

Porto viste i 1/8-finalen, at de er i stand til at vende et nederlag i første kamp til et samlet avancement. Således tabte man med 2-1 til Roma i Rom, inden man efter forlænget spilletid formåede at slå italienerne ud med en 3-1-sejr i returkampen.

Porto kan finde motivation i, at man absolut ikke blev spillet ud af banen i det første opgør, og derudover kan Porto-tilhængerne glæde sig over, at Pepe og Hector Herrera er tilbage efter karantæne. 

Liverpool
Hver kamp indtil sæsonafslutningen er som en finale for Jürgen Klopps tropper i denne sæson, hvor Merseyside-klubben kæmper en indædt kamp med Manchester City om Premier League-titlen.

Søndagens kamp mod Chelsea var en stor udfordring, men Liverpool klarede skærene efter et drømmemål af Mohamed Salah. Dermed undgik Liverpool en gentagelse af det traumatiske opgør mod Chelsea i 2014, hvor Brendan Rodgers' tropper tabte 2-0 og smed mesterskabet væk. 

Liverpool kan selvfølgelig stadig nå at snuble, men klubbens tilhængere må glæde sig voldsomt over, at det var Porto, som man blev parret med i kvartfinalerne. Med en 2-0-sejr i den første kamp kan Liverpool mere eller mindre dræbe spændingen med et tidligt mål i returkampen, hvilket vil give Jürgen Klopp mulighed for at udskifte et par profiler og hvilke dem forud for det hæsblæsende program, der venter i de kommende uger. 

Jürgen Klopp må muligvis klare sig uden sin kaptajn, Jordan Henderson, der pådrog sig en ankelskade mod Chelsea. Til gengæld kan tyskeren igen råde over venstrebacken Andrew Robertson, der havde karantæne i det første opgør.

Karantæner:
Porto: Ingen.
Liverpool: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Porto (4-4-2): Casillas - Militao, Felipe, Pepe, Telles - Otavio, Pereira, Herrera, Corona - Soares, Marega

Liverpool (4-3-3): Alisson - Alexander-Arnold, Lovren, van Dijk, Robertson - Wijnaldum, Fabinho, Keita - Salah, Firmino, Mané

Profilen
Porto har ikke råd til at lukke mål ind i aften, og derfor er det vigtigt for cheftræner Sergio Conceicao, at Pepe er tilbage, efter at den tidligere Real Madrid-spiller havde karantæne i kampen på Anfield. Forsvarsspilleren har vundet Champions League tre gange i karrieren, og det er den slags erfaring, der kan gøre forskellen for Porto mod Liverpool.

Vidste du, at...:
Liverpool var senest på besøg hos Porto for 14 måneder siden, da de to hold mødtes i 1/8-finalerne, og her kunne englænderne drage hjem med en 5-0-sejr. Sadio Mané blev noteret for et hattrick i den kamp.

Dom:
Liverpools offensiv bliver svær at dæmme ned for, og et mål til gæsterne vil punktere spændingen i opgøret. Buddet herfra lyder på 1-1.

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...