• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League gram

Powerranking i Champions League: Kan Bayern vippes af tronen?

Foto: Getty Images

Bayern München er forhåndsfavoritten til at vinde Champions League i denne sæson, hvor PSG umiddelbart ligner den farligste udfordrer.

Af gram

I aften sparkes en ny Champions League-sæson i gang, efter en usædvanlig kort pause på to måneder.

Det er således ikke mere end et par måneder siden, at Bayern München besejrede Paris Saint-Germain i sidste sæsons finale i Lissabon, der på grund af coronapandemien blev spillet uden tilskuere.

Læs også: Det komplette Champions League-kampprogram

CLBOLD.dk tager her et kig på hvordan styrkeforholdet mellem forhåndsfavoritterne aktuelt ser ud. 

1. BAYERN MÜNCHEN
Det var meget fortjent, at sydtyskerne vandt turneringen i sidste sæson. Hansi Flicks mandskab er godt besat på alle pladser, selvom man har mistet Thiago Alcantara til Liverpool. Med offensive folk som Robert Lewandowski, Thomas Müller og Serge Gnabry har modstanderne nok at se til, men i det hele taget er Bayern München-mandskabet bare en utroligt velsmurt maskine. 

2. PARIS SAINT-GERMAIN
Pariserne nåede i sidste sæson frem til klubbens første Champions League, og i kvart- og semifinalen viste Neymar da også, at han på sine bedste dage er i en klasse for sig. Med sidste sæsons finaleplads har PSG fået overvundet deres kvartfinalekompleks, og Thomas Tuchels tropper ligner derfor også en af de store favoritter i denne sæson. 

3. LIVERPOOL
Skaden til Virgil van Dijk er en voldsom streg i regningen for Jürgen Klopp og kompagni. Men Liverpool har et væld af klassespillere, og når Mohamed Salah rammer dagen, kan egypteren gøre livet surt for alle hold i verden.

4. MANCHESTER CITY
I Guardiola-æraen er Manchester-klubben aldrig kommet længere end kvartfinalerne i Champions League. Spillermaterialet burde dog række til langt mere. 

5. REAL MADRID
Spansk fodbold ser ud til at have tabt pusten i de senere år, og Real Madrid ligner ikke umiddelbart en oplagt Champions League-vinder i denne sæson, selvom Zinedine Zidanes tropper vandt La Liga i sidste sæson. 

6. DORTMUND
Med offensive folk som Erling Haaland og Jadon Sancho må Dortmund anses som en interessant dark horse i denne sæson.

7. ATLÉTICO MADRID
Diego Simeones tropper ekspederede Liverpool ud i sidste sæson, og Luis Suárez har fået en god start for madrilenerne efter skiftet fra Barcelona.

8. JUVENTUS
Sidste sæsons svage exit mod Lyon i 1/8-finalen kostede en fyreseddel til Maurizio Sarri. Cristiano Ronaldo har stadig niveauet, men portugiserens holdkammerater er langt fra superstjernens niveau.

9. BARCELONA
8-2-nederlaget til Bayern München satte gang i en større udrensning i Barcelona. Lionel Messi ønskede at komme væk, men fik ikke lov. Spørgsmålet er, om Ronald Koeman kan vende den synkende skude. 

10. INTER
Antonio Contes tropper blev nummer to i Serie A i sidste sæson, og Milano-klubben har hentet nogle interessante forstærkninger i sommerens transfervindue. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...