VAR-kendelser, udvisning og frisparksperle i hæsblæsende City-sejr over Schalke
Champions League

Manchester City besejrede Schalke med 3-2 på udebane i en kamp, der bød på VAR, udvisning og frisparksdrøn.

Gæsterne kom foran tidligt, men først gav VAR korrekt straffespark til Schalke, inden et nyt straffespark sendte værterne på sejrskurs. Nicolas Otamendi blev udvist midtvejs i anden halvleg, men alligevel vandt City på en frisparksperle og en sen scoring fra Raheem Sterling.

De engelske mestre startede som forventet med at dominere boldbesiddelsen mod et defensivt orienteret Schalke-mandskab, som forsvarede sig godt. Derfor skulle der også en kæmpe fodfejl fra målmand Fährmann til at give City føringen.

Schalke-keeperen spillede en håbløs bold ud til en forsvarsspiller, som blev opsnappet af David Silva, som let kunne spille den på tværs til brandvarme Sergio Aguero, og argentineren kunne dermed let score til 0-1.

Dermed så det godt ud for udeholdet, men Schalke skulle komme tilbage i kampen. En afslutning fra Caligiuri ramte en flagrende Otamendi-arm, og VAR-dommen sagde straffespark. Nabil Bentaleb eksekverede flot og bragte balance i regnskabet.

Samme Bentaleb fik chancen kort før pausen, da Fernandinho rev Salif Sane omkuld i City-feltet, og igen blev der korrekt dømt straffespark. Endnu engang var midtbanespilleren skarp, og værterne havde vendt opgøret på hovedet.

Comebacket blev ikke gjort nemmere efter 68 minutter, da Nicolas Otamendi fik sit andet gule kort og dermed rødt. Alligevel skulle de stærke englændere komme tilbage. Leroy Sane havde været på banen i lidt over fem minutter, da han kanonerede et frispark i kassen til 2-2.

Lige inden de 90 minutter var gået, gjorde gæsterne så det onde ved Schalke. Raheem Sterling pressede en Schalke-spiller til at give bolden op, og så kunne han let udplacere Fährmann.

Manchester City har med sejren et fremragende udgangspunkt inden returkampen på Etihad den 12. marts.