• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Europa League tipsbladet.dk

Jess Thorups Gent slår franskmænd i Europa League

Foto: Anita Graversen/Getty Images

Gent besejrede Saint-Etienne torsdag aften i en målrig duel.

Af tipsbladet.dk

Jess Thorups og Gent fik en plads i Europa League-kvalifikationen, da landsmændene KV Mechelen blev udelukket fra turneringen, og den chance greb den danske cheftræners mandskab. De kvalificerede sig til gruppespillet, og torsdag aften fortsatte de med at imponere.

De besejrede nemlig franske Saint-Etienne på hjemmebane med 3-2.

Belgierne fik også en drømmestart på opgøret, da Jonathan David efter bare halvandet minut kunne sende bolden i mål med et hovedstød.

Et sandt drømmehug fra Wahbi Khazri fik dog bragt balance i regnskabet efter 38 minutter. Den tunesiske offensivspiller trykkede fra udenfor feltet og sendte bolden benhårdt i mål – uden chance for belgiernes målmand.

Gent sørgede dog for, at de kunne gå til pause med en føring få minutter senere, da Jonathan David scorede sit andet mål i kampen med en afslutning fra en skarp vinkel.

I anden halvleg blev det også til 3-1 for Gent, da Loic Perrin scorede selvmål for franskmændene, før Gent-målmanden Thomas Kaminski scorede et komisk selvmål til slutresultatet 3-2. Bolden blev spillet tilbage til Kaminski, der ikke tæmmede bolden ordentligt og i stedet lod den glide i eget mål. 

Sejren betyder, at Gent er nummer to Gruppe I efter første spillerunde. Wolfsburg, der besejrede ukrainske Oleksandriya, er nummer et.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...