• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Europa League Lars Gram-Hanssen

Powerranking i Europa League: Kan Chelsea redde sæsonen med europæisk triumf?

32 hold blev i denne uge til 16 i Europa League. Vi rangerer her turneringens tilbageværende mandskaber efter deres aktuelle styrke.

Af gram

I sidste sæson vandt Atlético Madrid finalen i Europa League over Marseille, men hverken spanierne eller franskmændene var med i bowlen, da der fredag eftermiddag blev trukket lod til 1/8-finalerne i turneringen.

Atlético Madrid er i denne sæson stadig med i Champions League, mens Marseille røg ud i gruppespillet i Europa League i efteråret. Der skal således findes en ny vinder i denne sæson. Europa League anses som lillebroderen til Champions League, men turneringen er blevet endnu mere attraktiv, efter indførelsen af reglen om, at vinderen kvalificerer sig direkte til næste sæsons Champions League.

Læs også: Rundens Hold i Champions League: 1/8-finalerne, 1. kamp

Vi ser nærmere på de tilbageværende 16 hold i turneringen, og rangerer dem efter styrke.

16. Dinamo Zagreb
Kroaterne blev slået ud af Young Boys i kvalifikationen til Champions League, men vandt deres Europa League-gruppe med seks point ned til Fenerbahce på andenpladsen. I 1/16-finalen blev Viktoria Plzen slået ud med sammenlagt 4-2. 
Modstander i 1/8-finalen: Benfica

15. Slavia Prag
FC Københavns overmænd måtte nøjes med 0-0 hjemme mod Genk i 1/16-finalen, men hentede torsdag en imponerende 4-1-sejr i udekampen i Belgien.
Modstander i 1/8-finalen: Sevilla

14. Rennes
Franskmændene, der ligger på 11. pladsen i Ligue 1, klarede sig lige akkurat videre fra gruppespilet, og formøblede en 3-1-føring i hjemmekampen i 1/16-finalen mod Real Betis. Rennes måtte således nøjes med 3-3 inden returkampen i Sevilla, men her lykkedes det at hente en lidt overraskende 3-1-sejr. 
Modstander i 1/8-finalen: Arsenal

13. Krasnodar
Klubben fra den sydvestlige del af Rusland kæmper med Zenit Sankt Petersborg om det russiske mesterskab. Krasnodar blev toer i gruppen, efter Sevilla, men formåede at slå Bayer Leverkusen ud i 1/16-finalen efter 0-0 hjemme og 1-1 ude.
Modstander i 1/8-finalen: Valencia

12. Dynamo Kiev
Hovedstadsklubben ligger noget efter rivalerne fra Shakhtar Donetsk i den hjemlige liga, men i modsætning til Shakhtar formåede Dynamo Kiev torsdag aften at spille sig videre til 1/8-finalerne efter en sammenlagt 3-2-sejr over Olympiakos.
Modstander i 1/8-finalen: Chelsea

11. Villareal
Villareal ligger under nedrykningsstregen i La Liga, men i Europa League går det bedre. Her sendte holdet torsdag aften Sporting CP ud med sammenlagt 2-1.
Modstander i 1/8-finalen: Zenit

10. Zenit 
Russerne tog førstepladsen i FC Københavns gruppe, men tabte med 1-0 til Fenerbahce på udebane i 1/16-finalen. Hjemme i Rusland lykkedes det dog holdet at tilkæmpe sig en 3-1-sejr. 
Modstander i 1/8-finalen: Villareal

9. Benfica
Portugiserne måtte se Ajax tage avancementet til 1/8-finalerne i Champions League, men er i live i Europa League efter en sammenlagt 2-1-sejr over Galatasaray i 1/16-finalerne.
Modstander i 1/8-finalen: Dinamo Zagreb

8. Red Bull Salzburg
Østrigerne var, sammen med Eintracht Frankfurt, det eneste hold, der hentede maksimumpoint i gruppespillet. Torsdag aften slog de Club Brugge med 4-0, og Salzburg ligner et hold, der igen i denne sæson kan komme langt. Østrigerne blev i sidste sæson slået ud af Marseille efter forlænget spilletid i semifinalen.
Modstander i 1/8-finalen: Napoli

7. Eintracht Frankfurt
Tyskerne, der ligger på 7. pladsen i Bundesligaen, hentede 18 point i gruppespillet foran hold som Lazio og Marseille. I 1/16-finalerne blev Shakhtar Donetsk slået ud med sammenlagt 6-3. Frankfurt kunne godt ligne et godt bud på en outsider til Europa League-trofæet i denne sæson. Danske Frederik Rønnow må desværre finde sig i at se kampene fra bænken.
Modstander i 1/8-finalen: Inter

6. Valencia
Daniel Wass og holdkammeraterne skuffede en smule i Champions League-gruppespillet, hvor de ikke for alvor truede Manchester Uniteds avancement. Efter en dårlig sæsonstart er Valencia nu oppe på en 9. plads i La Liga, og i 1/16-finalerne blev Celtic sendt ud med sammenlagt 3-0.
Modstander i 1/8-finalen: Krasnodar

5. Inter
Der er uro i Inter for tiden, fordi Mauro Icardi har fået frataget anførerbindet af uklare årsager. Milano-klubben, der ligger nummer tre i Serie A, dummede sig i efterårets Champions League-gruppespil, hvor de med 1-1 hjemme mod PSV Eindhoven i sidste spillerunde måtte se Tottenham snuppe avancementet. I 1/16-finalen i Europa League blev Rapid Wien slået med sammenlagt 5-0.
Modstander i 1/8-finalen: Eintracht Frankfurt

4. Sevilla
Simon Kjær og Sevilla slog Riza Durmisi og Lazio med sammenlagt 3-0 i 1/16-finalen. Spanierne ligger nummer fire i La Liga, og har vundet Europa League fem gange siden 2006.
Modstander i 1/8-finalen: Slavia Prag

3. Arsenal
Unai Emerys tropper tabte med 1-0 til BATE Borisov i sidste uge, men reddede kastanjerne ud af ilden med en 3-0-sejr på Emirates Stadium torsdag aften. Efter et stærkt efterår er gassen dog lidt af ballonen for Arsenal, der ligger på femtepladsen i Premier League.
Modstander i 1/8-finalen: Rennes

2. Napoli
Carlo Ancelottis tropper leverede et stærkt Champions League-gruppespil, hvor de undervejs slog Liverpool og spillede to gange uafgjort med Paris Saint-Germain. Holdet tabte kun én kamp, på Anfield i sidste runde. Napoli er i denne sæson klart det næstbedste hold i Italien efter Juventus, og Ancelottis tropper må anses som en af de helt store favoritter til at gå hele vejen i Europa League.
Modstander i 1/8-finalen: Red Bull Salzburg

1. Chelsea
Hvis man ser på spillermaterialet, er der ikke tvivl om, at Chelsea er det bedste tilbageværende hold i turneringen. London-klubben er i krise for tiden, og holdet får nok svært ved at slutte i top fire i Premier League, nu hvor Manchester United har fundet formen. Derfor er det oplagt for Chelsea at satse på Europa League, som kan give en plads i næste sæsons Champions League. Med spillere som Eden Hazard og Gonzalo Higuaín bør Chelsea som minimum kunne komme i finalen.
Modstander i 1/8-finalen: Dynamo Kiev

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...