• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Europa League Mads Bye Marboe

United-komet: Derfor opgav jeg næsten at spille fodbold

Foto: Getty Images

Daniel James har afsløret, at han som 11-årig havde lyst til at stoppe med at spille fodbold.

Af marboe

Daniel James har taget Manchester United med storm efter skiftet fra Swansea i sommer, hvor Premier League-klubben betalte i omegnen af 125 millioner kroner for waliseren.

21-årige James har lavet tre mål i fire kampe fra start for Ole Gunnar Solskjærs mandskab, og han stod for det afgørende mål, da Wales i sidste uge vandt 1-0 over Hviderusland i en venskabskamp.

Men det har ikke altid ligget i kortene, at Daniel James skulle være professionel fodboldspiller, for kantspilleren mistede som 11-årig lysten til at fortsætte med at spille.

- I begyndelsen, hvor jeg næsten var blevet 12 år, var jeg tæt på at opgive fodbold. Jeg sagde til min mor og far, at jeg hellere ville være sammen med mine venner. Jeg trænede de fleste aftener og var ikke med. Jeg kom tilbage fra skole og ville være sammen med mine venner, men jeg skulle til træning.

- Jeg havde et seriøst møde med en af trænerne i Hull, som sagde: "Nej, vi synes, at du har evnerne, og vi ønsker, at du bliver her."

Den lynhurtige kantspiller uddyber, at meget ændrede sig for ham, da han kom på det walisiske ungdomslandshold og blev omskolet til at være kantspiller.

- Heldigivis blev jeg der (I Hull red.), men der var tidspunkter, hvor jeg ikke nød det. Jeg synes til gengæld, at jeg har udviklet mig meget som person - især da jeg spillede min første kamp for Wales som 14-årig.

- De første kampe var mod Belgien og Schweiz, og det ændrede mig også, fordi jeg var vant til at spille som angriber i Hull, og med Wales var jeg kantspiller. Det er også grunden til, at jeg altid er kantspiller nu. 

Daniel James står nu noteret for to landskampsmål i seks kampe.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...