• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Eriksen har forstået én vigtig ting: - God boldføling er ikke nok

Foto: Getty Images

Cristian Eriksen roses nu for at have formået at kombinere sine naturlige kvaliteter med de krav, som Antonio Conte har fremsat overfor den danske landsholdsprofil.

Af gram

Der er få spillere i verden, der kan aflevere og afslutte som Christian Eriksen.

Til gengæld har den 29-årige dansker ikke været kendt for sin aggressivitet, tacklinger og defensive kvaliteter. Og det har været en af årsagerne til, at Eriksen har siddet meget på bænken i sit første år i Inter. 

Læs også: Eriksens hævn: 'Han har kattepoten på et meget muskuløst hold'

Eriksen har forstået én vigtig ting
Heldigvis har både Inter og Christian Eriksen formået at udvikle sig i den seneste tid, hvor den tidligere Tottenham-stjerne pludselig har vundet Antonio Contes tillid. Sådan lyder det fra den italienske avis La Gazzetta dello Sport, der peger på, at Contes mandskab ser imponerende ud.

- Kliniske med Lukaku og Lautaro oppe foran, den bedste duo i ligaen, solide på midtbanen og kompakte i defensiven. Inter er nu meget tæt på at være det hold, som Antonio Conte ønskede at skabe. Det tog noget tid at se det, men projektet ser ud til at være faldet på plads nu, takket være trænerens utrættelige arbejde, lyder det således fra La Gazzetta dello Sport.

- Conte er kendt for at være en vanskelig og krævende karakter, en 'pain in the ass'. Og det kommer nogle gange til at overstråle hans store kvaliteter som træner. Han forventer af sine spillere, at de indretter sig efter holdets behov. Men han forstår også at arbejde med og forbedre de spillere, han har i truppen. Selv dem, der passede mindst til hans stil. 

- Inters stil er nu langt mere offensiv end i begyndelsen af sæsonen. Ikke kun på grund af antallet af mål, men også på grund af kvaliteten af de syv spillere, der udgør midtbanen og angrebet: To offensive fløje (Hakimi og Perisic), en offensiv midtbanespiller (Barella), to solide spilfordelere (Brozovic og Eriksen) og to angribere, der passer godt sammen (Lukaku og Lautaro). 

- Conte skal især have ros for at have udviklet Barella og Lautaro, og for at have forbedret Hakimi rent defensivt. Og for at have ført Lukaku til karrierens højeste niveau. Men hans største bedrift er, at han har hevet to spillere, der så ud til at være ude af holdet - Perisic og Eriksen - tilbage ind i varmen. Det viser, at han ikke har fordomme. Samtidig har han vraget en personlig favorit, Arturo Vidal. Kroaten (Perisic, red.) spiller nu, som Eto'o gjorde under Mourinho. Og danskeren har forstået, at han er nødt til at kombinere god boldføling med intensitet og selvopofring. 

Eriksen har gjort Inter mindre forudsigelige
Også Tuttosport har bemærket, at Christian Eriksen har ændret sin stil.

- Eriksen har spillet som mezzala med sine kvaliteter, samtidig med, at han har opfyldt Contes krav. Det har øget Inters kvalitet, idet det har betydet en lidt anderledes og mere uforudsigelig spillestil, uden at man har opgivet intenst pres og en dynamisk stil. 

Antonio Conte roste da også for nyligt Christian Eriksen for at have arbejdet på sin fysik i træningscentret.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...