• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle tipsbladet.dk

Fodboldforbund afviser: Ronaldo er ikke historiens mest scorende

Foto: Getty Images

Cristiano Ronaldo har ikke scoret flest mål i historien, lyder det fra det tjekkiske fodboldforbund.

Af tipsbladet.dk

Cristiano Ronaldo scorede onsdag aften sit mål nummer 760 i karrieren i Juventus’ sejr over Napoli, og efterfølgende blev han hyldet af en række medier og fodboldhistorikere.

Således blev han efter sigende historiens mest scorende spiller, da han overgik tjekkiske Josef Bicans 759 fuldtræffere. Men sådan forholdet det sig ikke, hvis man spørger det tjekkiske fodboldforbund.

De har nemlig talt alle Josef Bicans mål og er kommet frem til, at den legendariske angriber faktisk scorede hele 821 mål i karrieren.

Læs også:Glemmer aldrig første møde med Onuachu: Jeg troede, det var en joke

- Mål fra kampe i den bedste og næstbedste liga, pokalturneringen, internationale turneringer og landsholdskampe er inkluderet. Til gengæld er venskabskampe på klubplan ikke inkluderet i statistikken, skriver de på deres hjemmeside.

Dermed mangler Cristiano Ronaldo altså - ifølge det tjekkiske fodboldforbund - at score 62 mål for at blive historiens mest scorende fodboldspiller.

FIFA har ikke nogen officiel opgørelse, hvilket altså gør det svært at udpege historiens største målkonge.

Læs også:FC København sælger 19-årig offensivspiller

Både Romario og Pele fra Brasilien scorede over 1000 mål i deres karrierer, men en del af de mål blev scoret i uofficielle kampe samt på amatørniveau.

Cristiano Ronaldo har scoret størstedelen af sine mål for Real Madrid, hvor det blev til 450 kasser, inden han skiftede til Juventus, som han hidtil har scoret 85 gange for. Han står samtidig noteret for fem mål for Sporting CP, 118 mål for Manchester United samt 102 landsholdsmål.

Læs også:Mart Lieder på tavlen i sikker OB-sejr

Læs også:Officielt: Serie A-klub henter HB Køge-spiller

Læs også:AGF skal have afvist bud på forsvarsstjernen

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...