• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Hollandsk legende om Matthijs de Ligt efter håbløs debut: Han må æde lorten

Foto: Getty Images

Matthijs de Ligt faldt igennem, da hollænderen i weekenden fik sin Serie A-debut i topbraget mod Napoli. Forsvarstalentet må dog ikke knække sammen nu, lyder det fra den tidligere Milan-stjerne Ruud Gullit.

Af gram

Matthijs de Ligt er ikke kommet flyvende fra start i Juventus, hvor hollænderen er blevet klubbens tredjedyreste indkøb nogensinde.

De Ligt scorede således selvmål efter få minutter af sin uofficielle debut, i en træningskamp mod Inter. Herefter blev forsvarstalentet bænket i ligapremieren mod Parma.

Læs også: Ekspert om droppet Matthijs de Ligt: Han ligner pludselig en dreng igen

Forsvarsveteranen Giorgio Chiellini blev herefter skadet, hvilket banede vejen for, at De Ligt kunne starte inde i weekendens topbrag mod Napoli. 

I denne kamp kom Juventus komfortabelt foran med 3-0, inden defensiven pludseligt begyndte at sejle. Matthijs de Ligt spillede således en uheldig rolle i alle Napolis tre scoringer. Ancelottis tropper kom således tilbage på 3-3, inden forsvarsgeneralen Kalidou Koulibaly scorede selvmål i overtiden.

Må vænne sig til presset
Efter kampen måtte Matthijs de Ligt finde sig i meget kritik for sin usikre indsats. 

Ifølge den hollandske landsholdslegende Ruud Gullit må den 20-årige stjerne dog erkende, at det er forbundet med et kæmpe pres at spille i Juventus.

- Det medfører et stort pres. Det forventes, at man vinder. Uanset om det er i ligaen eller i Europa. Man skal altid vinde. Især i Champions League. Det er det, det handler om i Juventus. På grund af nederlaget til Ajax i Champions League begyndte de øjeblikkeligt at købe nye spillere, og de hentede også en ny træner. Sådan er presset, lyder det ifølge De Telegraaf fra Gullit.

- Det hjælper heller ikke, at der går politik i den. Sådan er det bare. En Juventus-spiller får en anden behandling i aviser fra Milano end i aviser fra Torino. 

Er nødt til at sluge lorten
Ruud Gullit bruger herefter en noget uappetitlig metafor til at beskrive, hvad Matthijs de Ligt bør gøre nu.

- Matthijs de Ligt er simpelthen nødt til at sluge den lort og klø på. Han må bevare troen på sig selv, for han har bevist rigeligt, og han har vist, at han har kvaliteterne til at spille på det højeste niveau.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...