• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Optakt: Real Madrid - Barcelona

Alt er åbent inden onsdagens returopgør på Bernabéu, hvor de to spanske giganter dyster om en plads i pokalfinalen.

Af gram

Kampfakta:
Kampstart: Onsdag klokken 21.00
Spillested: Santiago Bernabéu
Dommer: José María Sánchez Martínez
På TV: Kan streames på Strive Sport

Holdnyt:
Real Madrid
Madrilenerne har været det dominerende hold i Europa i de seneste fem år, hvor holdet har vundet Champions League fire gange. På den hjemlige front har der dog været lidt mindre succes. Den seneste pokaltriumf var i 2014, og mesterskabet i 2017 var det første i fem år. Faktisk har Real Madrid kun vundet Copa'en to gange siden 1993, hvilket må siges at være skuffende for Spaniens historisk set mest succesfulde klub. 

Læs også: Neymar om Messi: Han var der altid for mig

Santiago Solaris tropper hentede i weekenden en 2-1-sejr over Levante, men holdet er stadig ni point efter Barcelona i tabellen. Holdet var ellers kommet tilbage på sporet, og 3-1-sejren over Atlético Madrid tidligere på måneden var den femte ligasejr i træk. Men i sidste weekend tabte Madrid hjemme med 2-1 til Girona, og dermed ser mesterskabet igen urealistisk ud. Efter onsdagens pokalkamp kommer Barcelona allerede lørdag igen på besøg på Camp Nou, denne gang i ligaen, og her er Real Madrid nødt til at hente tre point, hvis håbet om et mesterskab skal holdes i live. 

I Champions League har Real Madrid kurs mod kvartfinalerne, efter en 2-1-sejr over Ajax i Amsterdam for to uger siden. 

Spørgsmålet frem imod onsdagens kamp er, om Gareth Bale får en plads i startopstillingen. Waliseren startede på bænken på Levante, og nægtede at juble med holdkammeraterne, da han scorede sejrsmålet på et straffespark i slutningen af kampen. Det tegner dog til, at Vazquez og Vinicius starter inde på fløjene igen, ligesom Reguilon tager sig af venstrebacken, nu hvor Marcelo er i formkrise.

Barcelona
Katalanerne var i weekenden på en svær opgave i Sevilla, hvor holdet var nede med 2-1 ved pausen. Mestrene kom dog tilbage og vandt 4-2 i en kamp, hvor Lionel Messi scorede hattrick. Argentineren har nu scoret 33 mål i 32 kampe i denne sæson. 

Barcelona fører La Liga, med syv point ned til Atlético, og hvis katalanerne undgår at tabe i lørdagens ligaopgør mod Real Madrid, så må Valverdes tropper for alvor siges at have kurs mod det fjerde mesterskab på fem sæsoner. Barcelona har i det hele taget domineret spansk fodbold i de senere år. Således har holdet vundet Copa'en de seneste fire gange. Den seneste gang, det ikke lykkedes, var tilbage i 2013/14-sæsonen, hvor holdet tabte til Real Madrid i finalen.

I Champions League bør Barcelona heller ikke få problemer med at nå kvartfinalerne, efter at de spillede 0-0 med Lyon i Frankrig i den første kamp. 

Hvis man ser bort fra Super Cup'en, så har Barcelona ikke tabt på Bernabéu siden 2014, og katalanerne har ofte ødelagt stemningen hos det madrilenske hjemmepublikum. Valverde må dog være bekymret over, at profiler som Luis Suárez og Philippe Coutinho er et stykke fra topformen, her hvor vi nærmer os den afgørende del af sæsonen.

Karantæner:
Real Madrid: Ingen.
Barcelona: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Real Madrid (4-3-3): Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Reguilon - Casemiro, Kroos, Modric - Vinicius, Benzema, Vazquez

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitic, Vidal, Busquets - Messi, Suárez, Dembélé

Profilen:
Den 22-årige Sergio Reguilon har presset viceanfører Marcelo ud på bænken på det seneste. Brasilianeren har haft det svært, og Reguilon har nu spillet fuld tid i fem af Real Madrids seneste seks ligakampe.

Vidste du, at...:
Den seneste gang, de to hold mødtes i Madrid, var den 23. december 2017, hvor Barcelona vandt 3-0 i en kamp, hvor katalanerne scorede alle deres tre mål efter pausen.

Dom:
Barcelona har vundet tre af deres seneste fire kampe mod Real Madrid på Bernabéu. I El Clásico er hjemmebanefordelen oftest til at overse, fordi udeholdet spiller under mindre pres. Vi tror således på en 2-1-sejr til Barcelona.

Tidligere indbyrdes opgør, form og resultater:

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...