• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Morten Gram-Hanssen

Rapport afslører: Rusland bestak FIFA-præsident for VM-værtsrolle

Foto: Getty Images

Ifølge en rapport fra det amerikanske forsvarsministerium, blev FIFAs daværende præsident bestukket for at sikre Ruslands værtsrolle ved VM i 2018.

Af gram-hanssen

FIFA skulle under Sepp Blatters ledelse gennem flere år ofte forsvare sig imod beskyldninger om korruption og aftalt spil. 

Nu er en rapport så landet fra intet mindre end det amerikanske forsvarsministerium, i hvilken det beskrives, hvordan en russisk oligark betalte den daværende FIFA-præsident, for at vinde retten til at afholde VM i 2018.

Læs også: United-stjerne fastholder: Jeg blev ikke skidt i munden af en fugl

'Den daværende FIFA-præsident' bliver konsekvent omtalt sådan, og således aldrig ved navns nævnelse, altså Sepp Blatter, men der er ifølge Sky Sports ingen tvivl herom. 

Den 430-sider lange rapport, der blev udgivet i forbindelse med en FBI-undersøgelse af Ruslands indblanden i det amerikanske præsidentvalg i 2016, indeholder detaljer fra en rapport af den britiske spion, Christopher Steele, der tidligere har påstået, at Rusland betalte sig til værtsrollen. 

I rapporten står der således blandt andet følgende:

- I juli 2011 udgav Steele en rapport, der opsummerede en påstået samtale mellem den russiske præsident, Dmitry Medvedev, og den russiske premierminister, Vladimir Putin, i hvilken, ifølge rapporten, Putin anerkendte, at en russisk oligark havde bestukket FIFA-præsidenten så, at Rusland kunne vinde retten til at være vært for VM-turneringen i 2018. 

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...