• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Skandale i Barcelona: Ledelse betalte firma for at svine stjerner til

Foto: Getty Images

Barcelona er blevet ramt af en bizar sag, idet klubbens ledelse angiveligt har betalt for at få svinet klubbens stjerner til på sociale medier.

Af gram

I Barcelona har der igennem længere tid eksisteret en magtkamp mellem spillertruppen og ledelsen, og nu er det så kommet frem, at Barcelonas ledelse har ansat et pr-firma til at sværte flere af klubbens profiler til på sociale medier. Det reporterer det spanske medie Cadena Ser.

Det forlyder således, at Barcelona-toppen har hyret pr-firmaet I3 Ventures til at forbedre klubpræsident Josep Maria Bartomeus omdømme på sociale medier. I3 Ventures råder over næsten 100 konti på Twitter og Facebook, som er blevet brugt til at angribe eksempelvis Lionel Messi, Xavi, Gerard Piqué, Pep Guardiola, Carles Puyol, Joan Laporta og Carles Puigdemont. 

Læs også: Bitter Messi går i flæsket på Barça-boss: Du må nævne navne

Angreb Messi
Lionel Messi blev eksempelvis angrebet på grund af sin afventende attitude i forhold til en kontraktforlængelse, men Piqué kom i søgelyset på grund af forsvarsgeneralens mange forretningsinteresser udenfor banen. Disse konti begyndte første gang at dukke op i 2017, forlyder det. Angrebene er rettet mod forskellige personer, og varierer i grovhed. 

Det endelige formål er at få Bartomeu til at fremstå godt på sociale medier. Barcelona har angiveligt bekræftet, at man har hyret firmaet, hvilket har kostet klubben omtrent syv millioner kroner. Klubben afviser dog at skulle have kendt til eksistensen af disse kritiske konti. Alligevel er seks forskellige udbetalinger til firmaet dog blevet foretaget. 

Nyheden kommer i kølvandet på den nylige konflikt mellem Lionel Messi og sportsdirektør Eric Abidal. Franskmanden anklagede spillerne for at være for dovne, hvilket vækkede argentinerens vrede. Messi blev senere bakket op af Jordi Alba, som også undrede sig over Abidal. Og denne seneste sag understreger altså tilsyneladende kun, at der eksisterer en alvorlig grøft mellem truppen og ledelsen i den katalanske storklub.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...