• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

'Snigskytten' Eriksen slog til igen: Kun overgået af Messi

Foto: Getty Images

Christian Eriksen huggede søndag en udligning i netmaskerne fra kanten af feltet, da Inter måtte nøjes med 1-1 ude mod Napoli. Den danske landsholdsstjerne kan dog glæde sig over, at han i én særlig disciplin nu kun er overgået af Lionel Messi.

Af gram

Christian Eriksen scorede søndag sit første Serie A-mål i denne sæson, da Inter spillede 1-1 ude mod Napoli. 

Og ifølge statistikfirmaet Opta betød scoringen, at Eriksen nu kun er overgået af Lionel Messi, hvad angår antallet af scoringer udenfor feltet i Europas fem store ligaer siden 2013/14-sæsonen. 

Er blevet markant mindre målfarlig 
Ifølge Opta har Christian Eriksen således scoret 24 mål udenfor feltet siden skiftet fra Ajax til Tottenham i 2013. I samme periode har kun én spiller scoret flere udenfor feltet end Eriksen, nemlig Lionel Messi. Barcelona-kaptajnen er således noteret for 59 mål scoret udenfor feltet i samme periode. 

Milano-avisen La Gazzetta dello Sport har også markeret Eriksens imponerende milepæl, under overskriften 'Kun overgået af Messi: Snigskytten Eriksen har utvivlsomt indtaget Inter'.

Generelt har Christian Eriksen dog været væsentligt mindre målfarlig i Inter, end den danske landsholdsstjerne var i Tottenham. I London-klubben scorede Eriksen således 69 mål i 305 kampe, mens det i Inter er blevet til seks mål i 54 kampe.

Eriksens målsnit per kamp er således gået fra 0,22 til 0,11. En af forklaringerne er selvfølgelig, at Antonio Conte har valgt at bruge Christian Eriksen i en væsentligt mere defensiv rolle i Inter. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...