• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Kristian Porse

Spansk overtidsscoring og sen Sørloth-kasse: Sådan ser det ud i gruppe F

Foto: Getty Images

Spanien er nu sikre på at komme med til EM, efter de sikrede et point ude mod Sverige med en overtidsscoring. Samtidig overhaler Rumænien det svenske landshold, efter de sejrede på hjemmebane mod Norge.

Af porse

Det spidser til i EM-kvalifikationen, og tirsdag aften blev der igen spillet kampe, som giver nye udgangspunkter i de forskellige grupper. 

I gruppe F var der gang i opgørerne, da Sverige bød Spanien op til dans, mens Rumænien tog imod Norge på hjemmebane. 

I det første opgør kunne Spanien med en sejr eller uafgjort sikre EM-billetten, hvilket man inden kampen forventede, at det stjernespækkede mandskab ville være i stand til.

Sådan så det længe ud til at ikke at gå. Sverige var nemlig i lang tid foran efter Marcus Berg gjorde det til 1-0 i det 50. minut. Det lykkedes dog spanierne at hive et enkelt point med hjem, da Rodrigo udlignede to minutter inde i overtiden.

I det rumænske var det hjemmeholdet, der så ud til at løbe med sejren. Kampe endte dog også 1-1 efter endnu en overtidsscoring. Rumænien kom foran 1-0 på mål af Alexandra Ionut Mitrita, men Alexander Sørloth nægtede at tabe kampen, og derfor scorede han til 1-1 i det 92. minut.

De friske resultater betyder, at spændingen i gruppe F stiger, hvor Spanien fortsat fører med 20 point, efterfulgt af Sverige på andenpladsen med 14 point, mens Rumænien indtager tredjepladsen blot et point efter Sverige. Norge har 11 point på fjerdepladsen, og derfor skal de vinde de to sidste kampe for at gøre sig forhåbninger om en EM-billet. 

Alle holdene i gruppen mangler at spille to kampe.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...