• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Top 10: De dyreste forsvarsspillere i historien

Real Madrid har startet oprustningen til næste sæson ved at lægge 373 millioner kroner for Portos Eder Militao. Og Bayern München har hentet den franske verdensmester Lucas Hernandez i Atlético Madrid. Hvilke pladser kommer de to transfers ind på, på listen over de dyreste forsvarsspillere nogensinde?

Af gram

Zinedine Zidane blev i marts genansat i Real Madrid, og franskmanden skulle kun bruge tre dage til at påbegynde oprustningen frem imod næste sæson, hvor madrilenerne skal revanchere de mange skuffelser i den indeværende sæson.

Real Madrid har således købt Portos brasilianske stjerneforsvarer Eder Militao, og ifølge Marca har Florentino Perez betalt 373 millioner kroner for Militao. For nylig brød Bayern München desuden klubbens transferrekord, da man hentede Lucas Hernandez i Atlético Madrid.

I den anledning ser CLBOLD her nærmere på de 10 dyreste forsvarsspillere i historien.

Læs med herunder:

10. Nicolas Otamendi (2015) - fra Valencia til Manchester City (333 millioner kroner)
Argentineren blev Manchester Citys dyreste forsvarsspiller nogensinde, da han blev hentet i Valencia i 2015, men i denne sæson har Otamendi mistet sin plads i startopstillingen.

9. Rio Ferdinand (2002) - fra Leeds til Manchester United (343 millioner kroner)
Englænderen kunne i hele tolv år kalde sig verdens dyreste forsvarsspiller efter skiftet fra Leeds til Old Trafford i 2012. Ferdinand nåede 455 kampe for Manchester United, før han i 2014 tog til Queens Park Rangers.

8. David Luiz (2014) - fra Chelsea til Paris Saint-Germain (369 millioner kroner)
Brasilianeren blev forud for VM-slutrunden i Brasilien den dyreste forsvarsspiller nogensinde, da PSG hentede ham til Paris. Luiz vendte dog to år senere tilbage til Stamford Bridge for et beløb i underkanten af 300 millioner kroner.

7. Eder Militao (2019) - fra Porto til Real Madrid (373 millioner kroner)
Den 21-årige brasilianer skiftede sidste sommer fra Sao Paolo til Porto for 60 millioner kroner, men er nu blevet den dyreste forsvarsspiller, Real Madrid nogensinde har købt.

6. Kyle Walker (2017) - fra Tottenham til Manchester City (393 millioner kroner)
Den engelske landsholdsspiller var en af de helt store profiler i Tottenham, da han i 2017 foretog skiftet til Etihad Stadium. Walker blev mestre med Manchester City i sin første sæson under Pep Guardiola.

5. John Stones (2016) - fra Everton til Manchester City (415 millioner kroner)
Den dengang 22-årige Everton-spiller blev historiens næstdyreste forsvarsspiller, da Pep Guardiola efter sin ansættelse i sommeren 2016 hentede Stones til klubben.

4. Benjamin Mendy (2017) - fra Monaco til Manchester City (429 millioner kroner)
Franskmanden er den dyreste back i historien, men efter skiftet fra Monaco i 2017 har Benjamin Mendy på grund af skader kun optrådt 20 gange for Manchester City.

3. Aymeric Laporte (2018) - fra Athletic Bilbao til Manchester City (485 millioner kroner)
Pep Guardiola har en forkærlighed for at købe dyre forsvarsspillere, og i januar sidste år hentede han Laporte i Athletic Bilbao, selvom Manchester City allerede havde to af verdens dyreste forsvarsspillere (samt Vincent Kompany) i truppen.

2. Lucas Hernandez (2019) - fra Atlético Madrid til Bayern München (597 millioner kroner)
Efter en skuffende sæson har sydtyskerne spenderet et kæmpe beløb for at sikre sig den unge franske verdensmester.

1. Virgil van Dijk (2018) - fra Southampton til Liverpool (630 millioner kroner)
Hollænderen blev verdens dyreste forsvarsspiller i januar sidste år, men Liverpool har næppe fortrudt den store udskrivning i ét eneste sekund. Senest var Virgil van Dijk blandt banens bedste, da Liverpool onsdag aften slog Bayern München ud af Champions League.

(Kilde: Transfermarkt)

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...