• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

United-ikon: Jeg har følt mig anderledes på grund af min racemæssige baggrund

Foto: Getty Images

Ryan Giggs har nu fortalt om, hvordan det var at vokse op med en hvid mor og en sort far.

Af gram

Manchester United-legenden Ryan Giggs har nu afsløret, at han i løbet af sin spillerkarriere har følt sig 'anderledes', fordi han har en sort far og en hvid mor. 

Som ganske ung flyttede Giggs fra Cardiff til Manchester, og det var altså her, at waliseren havde nogle 'mærkelige' oplevelser.

Læs også: United-legende om flyvende Spurs-stjerne: Han er på niveau med Salah

- Jeg oplevede ikke noget i Cardiff. Jeg var kun syv år, så jeg kan ikke huske så meget før det. Det skete først, da jeg flyttede til Manchester, lyder det ifølge ITV Wales fra Giggs.

- Der, hvor jeg boede, var min far et kendt ansigt, fordi han var en rigtig god spiller. Han var nok den bedste spiller i byen. Som du nok kan gætte, når du kigger på mig, så er det svært at gætte, at min far er sort. 

- Men alle vidste selvfølgelig, at min far var sort. Og min far er ganske tydeligt sort. Så det var der, hvor jeg første gang oplevede det. Hvilket var ret underligt, for jeg havde aldrig oplevet det før. 

- Det var mærkeligt, for da jeg kom til Manchester, der var der ingen sorte mennesker i min skole. Der var måske én eller to. Og når jeg var hjemme, var jeg selvfølgelig sammen med min fars familie. Jeg elskede det. Der plejede at være et karneval nede ved havnen hvert år, og jeg plejede at elske at tage derned. Det var normalt for mig. Det var glimrende for mig at have den diversitet. 

Giggs, der i dag er landstræner for Wales, fik for nyligt sine spillere til at knæle inden walisernes seneste kampe, fordi Manchester United-legenden ønsker at bakke op om Black Lives Matter-bevægelsen. 

---------------------------
Se alle de fede Europa League-kampe på Dplay til spotpris for Tipsbladets og clbold.dks læsere - SE MERE HER.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...