• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

Uundværlige Eriksen: - Det vil være kriminelt at bænke ham nu

Foto: Getty Images

Christian Eriksen beskrives nu som en uundværlig spiller for Inter, der aktuelt indtager førstepladsen i Serie A.

Af gram

Christian Eriksens 2020/21-sæson så ud til at blive én lang nedtur. 

På nærmest mirakuløs vis har den danske landsholdsprofils situation i Milano dog taget en decideret u-vending i den seneste måneds tid, idet Eriksen nu er startet inde i Inters seneste fire kampe mod Juventus, Lazio, Milan og Genoa. Og ifølge det italienske medie Tuttomercatoweb er det nu utænkeligt, at Antonio Conte kan finde på at rykke Eriksen tilbage ud på bænken. 

- Det første hint om, hvad der kunne være på vej, kom i løbet af vinterens transfervindue, da Antonio Conte bekræftede, at han så muligheder i at bruge Eriksen som tilbagetrukket spilfordeler. Det blev bekræftet på banen, i Coppa Italia-opgøret mod Fiorentina og derefter mod Benevento i ligaen. I begge tilfælde virkede det dog til, at beslutningen om at bruge danskeren blev taget for at give Marcelo Brozovic en pause, skriver Tuttomercatoweb.

- Men så, i returopgøret mod Juventus i Coppa Italia-semifinalen, startede den tidligere Tottenham-spiller ved siden af kroaten. Og siden da har Nerazzurri-bossen (Conte, red.) ikke lavet noget om. 0-0-kampen mod Juventus betød, at Inter røg ud, men kampen banede vejen for den nye version af Inter, som nu har medført en velfortjent førsteplads i i Serie A-tabellen. 

Takket være Eriksen har Inter fundet balancen
Tuttomercatoweb peger på, at Antonio Conte eksperimenterede meget med sin midtbane, indtil Juventus-kampen for en måneds tid siden. 

- Siden den 2. februar ser alt ud til at være kommet i balance. Eriksen i startopstillingen mod Juventus, og derefter i kampene mod Lazio, Milan og Genoa. Fire kampe fra start på under 20 dage. Arturo Vidal er den, der er blevet ramt hårdest af danskerens gennembrud. Takket være Eriksens nye niveau har Inter fundet balancen og roen i spillet, idet Brozovic er mindre presset i den indledende fase af det opbyggende spil. Og fordi bagkæden ved, at de har to spilfordelere at aflevere til, skriver Tuttomercatoweb.

Den ægte Eriksen
Også Tuttosport og Corriere dello Sport roste Christian Eriksen efter Genoa-kampen. 

- Det her er den ægte Eriksen. Det vil være kriminelt at rykke ham tilbage på bænken, lyder det således fra Corriere dello Sport. 

Og den udlægning er førstnævnte medie helt enig i.

- Nu kan Inter ikke længere klare sig uden Eriksen, skriver Tuttosport således. 

Inters næste kamp er på torsdag mod Parma. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...