• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Rygter gram

Barça-legende kan få central rolle i klubben allerede til marts

Foto: Getty Images

Barcelona-legenden Xavi vender helt sikkert tilbage til klubben til marts eller april, hvis Victor Font vinder næste uges præsidentvalg. Sådan lyder det fra Marca.

Af gram

Barcelona er aktuelt langt fra fordums storhed, men ganske snart kan der begynde at ske ting og sager i den catalanske storklub. 

På søndag i næste uge, den 24. januar, er der således præsidentvalg i klubben, og derfor venter mange Barça-fans i spænding på at se, hvem der ender med at trække sig ud som sejrherre. 

Læs også: Vanvid: Barça skal betale Messi gigantbeløb i årevis, selvom han skrider

Vender helt sikkert hjem, hvis Font vinder
Det tyder på, at der er lagt op til en kamp mellem Victor Font og den tidligere Barcelona-præsident, Joan Laporta. Og ifølge den spanske avis Marca kan det betyde en snarlig Xavi-retur til Barcelona, hvis Font vinder valget i næste uge. Avisen skriver således, at klublegenden kan blive ansat i sin gamle klub allerede til marts. 

- Muligheden for, at Barça-legenden vender tilbage til klubben eller ej, har været fejlfortolket i de seneste dage. Victor Font, en af favoritterne til at vinde valget, har talt om sine planer for Xavi og Jordi Cruyff. Og Xavis ords i hans seneste interview med Periódico de Catalunya, samt den stilhed, der har været fra hans side, har været tolket som en negativ ting. Intet kunne være længere fra virkeligheden, skriver Marca. 

Et bredt ansvar
Ifølge Marca vil Xavi med sikkerhed vende tilbage til Barcelona, hvis Victor Font vinder valget, akkurat som kandidaten gjorde det klart i Marca i sidste uge.

- Xavi er en mand af sit ord, og han har i årevis talt med Font om projektet og den organisation af fremtidens Barça, som de begge ønsker. Hvis Font vinder, vil Xavi derfor blive Barças 'general manager'. Det lyder som en bombastisk titel, men det dækker over et bredt ansvar, som klublegenden vil få i klubben.

- I første omgang vil Xavi selvfølgelig fungere som rådgiver i baggrunden, indtil ligaen i Qatar er spillet færdig til marts eller april (Xavi er aktuelt cheftræner for Al Sadd i Qatar, red.). Derefter vil han arbejde som 'general manager', hvor han vil være med til at forme truppen sammen med Jordi Cruyff, der skal være sportsdirektør. 

Ifølge Marca vil Ronald Koeman fortsætte som Barcelonas cheftræner, mens Xavi altså vil fungere som 'general manager'. Spanieren vil dog stå forrest i køen til at erstatte hollænderen, hvis resultaterne ikke er tilfredsstillende. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...