• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Rygter gram

Førende transferguru: - Eriksen kan skifte til denne klub

Foto: Getty Images

Ifølge den italienske transferekspert Fabrizio Romano kan Christian Eriksen vende tilbage til Tottenham på en lejeaftale i resten af sæsonen.

Af gram

Christian Eriksen fik onsdag 120 minutter på banen i Inters Coppa Italia-kamp mod Fiorentina, efter at Antonio Conte inden kampen havde meldt ud, at han vil afprøve den danske landsholdsprofil i en mere defensiv rolle. 

Det ser således ud til, at Inter vil forsøge at se, om man finde en måde at få brugt Eriksen, idet der indtil videre ikke har meldt sig interesserede bejlere på banen. Men ifølge verdens vel nok førende transferekspert, Fabrizio Romano, kan Christian Eriksen stadig godt forlade Inter i løbet af januar. 

Læs også: Eriksens karakterbog efter dramatisk opgør i Firenze: - Langsom og uinspirerende

Mourinho vil gerne have Eriksen retur
I podcasten Last Word On Spurs blev Fabrizio Romano således torsdag spurgt, om der eksisterer en mulighed for, at Christian Eriksen i dette transfervindue kan rykke tilbage til sin gamle klub Tottenham. 

- Inter og Tottenham har i denne måned ikke været i direkte kontakt om Eriksen, men der har været mellemmænd, der har arbejdet med denne mulighed, idet José Mourinho er åben for at få Christian Eriksen tilbage til Tottenham. Mourinhos argument er: 'Hvis vi får muligheden for at hente Eriksen på en lejeaftale i seks måneder, hvorfor så ikke gøre det? Vi kan prøve igen'. Men det har været igennem mellemmænd, ikke direkte mellem klubberne. I øjeblikket afviser både Inter og Tottenham, fordi der lige nu ikke foregår noget officielt, lød svaret fra Fabrizio Romano, der har over 2,3 millioner følgere på Twitter.

Fabrizio Romano pegede dog på, at der eksisterer væsentlige forhindringer, hvis en lejeaftale skal falde på plads.

- Det primære problem er Christian Eriksens løn. Han fik mere eller mindre fordoblet sin løn, da han skiftede til Inter. Et beløb på en helt anden planet. Nu tjener han noget i retning af otte millioner euro (59 millioner kroner, red.) per sæson, efter skat. Og det er derfor, at det i øjeblikket er så vanskeligt for Tottenham at hente Eriksen. 

- Men i den sidste uge af transfervinduet, med den her slags spillere... som vi talte om, er Dele Alli i en lignende situation. En kvalitetsspiller, som ikke får spilletid. I en svær situationen med træneren. Så i sidste uge af vinduet kan situationen ændre sig, hvis spilleren er desperat og siger til træneren, at han vil væk. Den slags kan også ændre klubbens standpunkt. Der er mellemmænd, der arbejder på vegne af Tottenham og Inter... og de leverer ofte glimrende arbejde, fx i forbindelse med Eriksens skifte for et år siden.

- De to klubber har et godt forhold til hinanden. Så indtil den sidste uge af transfervinduet vil jeg holde øje med Christian Eriksens situation. Både i forhold til Tottenham, men også i forhold til mange andre klubber. For der er stadig folk, der arbejder på, at Eriksen skal væk fra Inter. Så må vi se, om der er nogen, der er klar på at betale hans løn eller ej. Lige nu er der helt stille, men der er stadig folk, der arbejder på, at han skal væk fra Inter i januar. 

Eriksen er selv med på idéen
Afslutningsvist i podcasten blev Fabrizio Romano så spurgt, om Christian Eriksen selv er åben for at vende tilbage til Tottenham.

- Ja, det er han åben for. Ja, ja, ja. Det vil han være åben for. Han vil være glad for at vende tilbage til Tottenham. I sommer havde han en mulighed... det var den samme situation i juli. Der var mellemmænd, der arbejdede på vegne af de to klubber. Men Christian Eriksen var åben for at komme tilbage til Tottenham. Det var ikke op til ham, men til klubberne. Men han var åben for det, ja. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...