• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Rygter gram

Medie: Han kan blive Barças midlertidige træner

Foto: Getty Images

Ronald Koeman er færdig som Barcelona-cheftræner, og Xavi Hernandez forventes at afløse hollænderen. Til lørdagens ligakamp mod Alavés kan det dog blive Sergi Barjuan, der får opgaven med at være Barcelonas cheftræner.

Af gram

(Opdatering klokken 9.52: Den spanske avis Sport skriver nu, at det bliver den tidligere danske U21-landstræner Albert Capellas, der bliver midlertidig cheftræner i Barcelona).

Barcelona tabte onsdag med 1-0 til Rayo Vallecano, og det blev Ronald Koemans sidste kamp som catalanernes cheftræner, idet hollænderen blev fyret efter nederlaget. 

En lang række spanske medier peger på, at det bliver klublegenden Xavi Hernandez, der er Barcelona-ledelsens førsteprioritet til at afløse Ronald Koeman. Ifølge Mundo Deportivo har Xavi Hernandez da også allerede sagt ja til at blive Barcelonas næste cheftræner. 

Mundo Deportivo påpeger dog samtidig, at det kan komme til at tage noget tid at få Al Sadd til at give slip på Xavi Hernandez, der har været Qatar-klubbens cheftræner siden maj 2019. Og derfor kan Barcelona få en midlertidig cheftræner, indtil Xavi Hernandez kan rykke til Camp Nou.

Laporta ændrede mening
Og ifølge Mundo Deportivo bliver det den 49-årige Sergi Barjuan, der får rollen som midlertidig cheftræner, hvis Barcelona ikke kan sikre sig Xavi Hernandez med det samme. Barjuan er i øjeblikket cheftræner for Barcelonas B-hold, og som spiller tørnede han ud for det catalanske storhold fra 1993 til 2002. 

Ifølge Mundo Deportivo har Barcelona-præsident Joan Laporta i de seneste måneder udforsket muligheden for at hente en træner som Jürgen Klopp eller Erik ten Hag. Velvidende, at sådan en operation ikke ville kunne gennemføres nu, valgte Laporta i stedet at give Ronald Koeman lidt ekstra snor. 

Den seneste tids dårlige resultater og holdets svage attitude har dog angiveligt fået Joan Laporta til at ændre mening, og derfor fik Ronald Koeman altså sparket onsdag. 

Barcelonas næste kamp er på lørdag, hvor Alavés gæster Camp Nou. Her kan Sergi Barjuan, der står for torsdagens træning, altså stå som catalanernes cheftræner. Inden landskampspausen venter der også kampe mod Dynamo Kiev og Celta Vigo. 

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.