Video : Tipsbladet
1. division

AaB vinder grundspil efter vildt mål: Se det her!

I grundspillets sidste runde vandt AaB over Hillerød og ligger dermed stadig alene i spidsen for 1. division.

AaB ligger nummer et i Danmarks næstbedste fodboldrække efter grundspillets 22 spillerunder.

Det blev en kendsgerning med udesejren på 2-1 over Hillerød.

Sejren blev sikret på et drømmemål af Kasper Jørgensen efter 85 minutter.

Det betød, at AaB stadig er alene i spidsen for 1. division. Nordjyderne har 51 point foran Sønderjyske med 49.

De to klubber er stort set sikker på at tage de to oprykningspladser, da de har oparbejdet et stort forspring til de nærmeste konkurrenter. Vendsyssel er nummer tre med 36 point efter 1-1 mod Hobro lørdag.

AaB spillede ikke nogen stor kamp og fik endda en forfærdelig start, men stod alligevel med tre point i sidste ende.

Der var fuld fart på opgøret i Hillerød fra første fløjt. Bare tre minutter var spillet, da hjemmeholdet satte et gennemspillet angreb sammen, og fra kanten af feltet satte færøske Adrian Justinussen trumf på ved at banke føringsmålet op i nettaget.

AaB slog tilbage fire minutter senere. Oliver Ross serverede perfekt fra højre side, og Mathias Jørgensen udlignede fra helt fri position foran mål.

Det lignede længe en pointdeling, men efter 85 minutter tog Kasper Jørgensen uventet chancen fra godt 25 meter, og bolden strøg i kassen som et projektil. Et fremragende mål.

Med nederlaget bliver Hillerød nummer syv efter grundspillet og missede muligheden for at nå med i top-6-slutspillet. I stedet landede Kolding og Hobro blandt de seks bedste.

Sønderjyske kunne have ligget på førstepladsen i kraft af bedre målscore end AaB, hvis AaB havde spillet uafgjort. Nu må Sønderjyske nøjes med andenpladsen efter sejren på 2-0 hjemme over FC Helsingør.

De to islændingene Daniel Gretarsson og Kristall Ingason sørgede for målene kort efter hinanden efter omkring en times spil.