Video : Tipsbladet
Bundesliga

Top-dag for Thorup og Henriksen: Vigtige sejre

Både Bo Henriksen og Jess Thorup hentede vigtige sejre i Bundesligaen for henholdsvis Mainz og Augsburg.

Mainz med danske Bo Henriksen som cheftræner sikrede lørdag tre livsvigtige point i bundstriden med en 2-0-sejr over Bochum, mens Augsburg med Jess Thorup i spidsen også fik tre point ude mod Wolfsburg.

Med sejren til Mainz overhaler holdet FC Köln og rykker væk fra de direkte nedrykningspladser og befinder sig på 16.-pladsen, der giver en playoffkamp om nedrykning mod nummer tre fra 2. Bundesliga.

Det nedrykningstruede Mainz-hold skulle forsøge at give et modsvar mod Bochum efter nedsablingen på 1-8 til Bayern München i den seneste spillerunde.

Efter en jævnbyrdig første halvleg fik Mainz i halvlegens overtid et straffespark, og det var Mainz-angriberen Jonathan Burkardt, der satte det vigtige føringsmål ind.

Herfra var det Bochum, der trykkede mest på, og Mainz kæmpede med alt for at forsvare føringen. I slutfasen var det alligevel Jonathan Burkardt, som blev dobbelt målscorer for Mainz med 2-0-målet, der også blev slutresultatet.

Samtidig var der direkte danskerduel mellem Wolfsburg og Augsburg, hvor sidstnævnte på udebane vandt 3-1.

Wolfsburg havde landsholdsspillerne Jonas Wind og Joakim Mæhle med fra start, og på sidelinjen for Augsburg var det med danske Jess Thorup som cheftræner og Jacob Friis som assistent.

Wolfsburg lagde et tungt pres fra start, og holdets kantspiller Patrick Wimmer satte 1-0-målet ind efter ni minutter. Lige før pausen fik selvsamme Wimmer rødt kort, og på det efterfølgende frispark udlignede Augsburgs Arne Maier på en afrettet afslutning.

Efter en time bragte Jess Thorups mandskab sig på 2-1 efter en scoring helt inde omkring det lille felt af Kristijan Jakic, og Jakic scorede også til 3-1 i slutfasen med et flot langskudsmål.

Augsburg har nu vundet fire kampe i træk og tangerer sin klubrekord fra 2014 for flest sejre i træk i Bundesligaen.

Holdet er nu på syvendepladsen i Bundesligaen, men kan blive overhalet af Hoffenheim og Freiburg senere i spillerunden. Wolfsburg er på 14.-pladsen med 25 point.

I den helt modsatte ende af tabellen vandt Bayern München 5-2 ude over bundproppen Darmstadt.

Darmstadt bragte sig foran efter en lille halv time, men få minutter senere bragte Bayerns Jamal Musiala balance i regnskabet.

Kort før pausen fik Harry Kane vendt opgøret endnu mere, da englænderen pandede Bayern på 2-1 med et hovedstød. Det var Kanes 31. sæsonmål, hvilket samtidig er ny rekord for flest scorede mål i en spillers debutsæson i Bundesligaen.

Bayern dominerede videre efter pausen, hvor det endte i målfest. Holdet har nu syv point op til Leverkusen på førstepladsen. Leverkusen har dog en kamp i hånden mod Freiburg søndag, så afstanden igen kan blive ti point ned til de forsvarende mestre fra Bayern.