• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Champions League gram

Optakt: Inter - FC Barcelona

Foto: Getty Images

Begge hold står i en gunstig situation inden tirsdagens brag i Milano, hvorfor en pointdeling på forhånd ligner et oplagt udfald.

Af gram

Kampfakta:
Kampstart: Tirsdag kl. 21.00
Spillested: Giuseppe Meazza
Dommer: Szymon Marciniak
På TV: 3+

Holdnyt:
Inter

Inter har været i forrygende form siden af september. Luciano Spallettis mandskab fik en slem start på sæsonen, men har nu vundet ni ud af de ti seneste kampe. Kun på Camp Nou mod FC Barcelona er Inter gået fra banen uden en sejr. Indsatsen i den kamp var til gengæld også under niveau, men italienerne havde på forhånd næppe regnet med at få særligt meget med hjem fra Barcelona.

De to første runder af Champions League-gruppespillet artede sig fremragende for Inter, som hentede seks point, samtidig med at Tottenham hentede nul point. Englænderne formåede heller ikke at hente markant ind på italienerne i tredje runde, hvor de kun fik 2-2 mod PSV Eindhoven. Inter har dermed glimrende forudsætninger for at spille sig videre til ottendedelsfinalerne, men arbejdet skal stadig gøres færdig, og et endnu et nederlag til FC Barcelona vil få Tottenham til at få færten af, at de stadig har en chance.

I Serie A indtager Inter andenpladsen i tabellen, hvor de har en bedre målscore end Napoli. Undervejs i sejrsstimen har Inter endda slået en håndfuld af holdene fra den øverste halvdel af tabellen, hvorfor Milano-klubben i den kommende tid går mere overkommelige kampe i møde end Juventus. Inter har dog stadig seks point op til Cristiano Ronaldo og kompagni, og det er stadig yderst tvivlsomt, om Milano-klubben kan give Juventus seriøs konkurrence om mesterskabet. Men efter sidste sæsons hårdt tilkæmpede fjerdeplads må en delt andenplads også siges at være yderst tilfredsstillende. Især 1-0-sejren over AC Milan og 3-0-sejren ude mod Lazio har givet indtryk af, at Inter ender højt oppe i tabellen i denne sæson.

I lørdagens hjemmekamp mod Genoa valgte Luciano Spalletti at spare Mauro Icardi, men Inter kørte alligevel en sikker 5-0-sejr hjem.

Luciano Spalletti måtte undvære Radja Nainggolan på Camp Nou, men belgieren forventes klar til returopgøret efter sin ankelskade. Nainggolan fik de sidste minutter af Genoa-kampen, og nåede endda at komme på tavlen i overtiden, da han scorede på hovedstød.

FC Barcelona
De spanske mestre var for en måneds tid siden inde i en mindre krise, da man i løbet af fire runder kun formåede at skrabe tre point sammen. Men 4-2-sejren over Tottenham på Wembley var med til, at sende spanierne tilbage på rette kurs.

Sidenhen har Ernesto Valverdes tropper slået Sevilla med 4-2, Inter med 2-0, Real Madrid med hele 5-1, Leonesa med 1-0 og Rayo Vallecano med 3-2. Sejrene er endda kommet i stand uden Lionel Messi, som måtte udgå tidligt i Sevilla-kampen, da han faldt uheldigt ned på sin arm. Den spanske storklub har tidligere været i store problemer, når argentineren har været skadesramt, men denne gang er det hele gået fint indtil videre. 

I Champions League topper FC Barcelona gruppe B med ni point efter tre kampe. Efter en lidt svingende præstation mod PSV Eindhoven er Tottenham og Inter efterfølgende blevet sat eftertrykkeligt til vægs. Med en sejr i Milano kan FC Barcelona sikre sig billetten til ottendedelsfinalerne, hvilket vil give Ernesto Valverde muligheden for at hvile spillere i de to sidste kampe. Det vil utvivlsomt være en stor motivationsfaktor for spanierne i en kamp, hvor Messi kan gøre comeback efter sin skade.

I lørdagens 3-2-sejr ude mod Rayo Vallecano viste FC Barcelona igen svagheder i defensiven, og kun to sene mål af Ousmane Dembélé og Luis Suárez reddede sejren hjem. FC Barcelona indtager således stadig førstepladsen i La Liga, hvor de har fire point ned til Sevilla på andenpladsen.

Ernesto Valverde må fortsat undvære de skadede midterforsvarere Samuel Umtiti og Thomas Vermaelen. Det helt store spørgsmål er selvfølgelig om Lionel Messi bliver klar. Argentineren er tilbage i træning, men det er endnu uvist, om han bliver klar allerede til Inter-kampen.

Karantæner:
Inter:
Ingen.
FC Barcelona: Ingen.

Bud på startopstillinger:
Inter (4-2-3-1):
Handanovic - D'Ambrosio, Skriniar, Miranda, Asamoah - Vecino, Brozovic - Politano, Mário, Perisic - Icardi
FC Barcelona (4-3-3): ter Stegen - Roberto, Piqué, Lenglet, Alba - Rakitic, Busquets, Arthur - Rafinha, Suárez, Coutinho

Profilen:
Luis Suárez har været genstand for en hel del kritik i de seneste sæsoner, hvor den uruguyanske angribers niveau da også har været nedadgående i forhold til de første par sæsoner på Camp Nou.

Angriberen er da også efterhånden blevet 31 år, men i sidste weekends El Clásico viste Suárez, at han absolut stadig kender vejen til målet, da han scorede tre gange mod Real Madrid. Målræven har næppe mange sæsoner tilbage i den spanske storklub, men Valverde er stadig afhængig af, at uruguyaneren leverer, hvis holdet skal forbedre sidste sæsons præstation i Champions League.

Vidste du, at...:
Den seneste gang, FC Barcelona mødte Inter i Milano var tilbage i 2009/10-sæsonen, hvor José Mourinhos hold sendte Pep Guardiolas tropper hjem med et 3-1-nederlag i baggagen i den første af to semifinaler. 

Pedro bragte spanierne i front, inden Wesley Sneijder, Maicon og Diego Milito vendte opgøret til italienernes fordel.

Dom:
Spanierne viste i det omvendte opgør, at de selv uden Lionel Messi er et klart bedre hold end Inter, som ellers har været i flyvende form i både Serie A og Champions League. Efter flot spil i Serie A leverede Inter ligesom mod Tottenham en sløj indsats mod spanierne. Nu får Inter chancen igen, og denne gang bliver det på hjemmebane foran 80.000 tilskuere. Derudover forventes Radja Nainggolan klar efter sin ankelskade, og det er en markant forstærkning. Vi gætter derfor på, at de to hold deler i porten. 1-1.

Tidligere indbyrdes opgør, form og gruppestilling:

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.