• Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Clbold på:
Hold dig opdateret - følg Clbold på:
Generelle gram

- Nu drømmer Conte om at vinde mesterskabet med Perisic og Eriksen

Foto: Getty Images

Efter at have afprøvet et hav af forskellige kombinationer i venstre side af Inter-midtbanen har Antonio Conte nu endelig fundet frem til den gyldne formel.

Af gram

Christian Eriksen er på få uger gået fra tristesse til drømmeland, idet den danske landsholdsprofil i Inter er gået fra at være bænkevarmer til en tilsyneladende central del af Antonio Contes mandskab, der lige nu ligger til at vinde Serie A.

Og den italienske avis Corriere dello Sport peger på, at Christian Eriksen har tilført teknisk kvalitet til Inters midtbane, der tidligere levede mest på at være dynamisk og fysisk stærk. 

- Det kan ikke benægtes, at Brozovic og Eriksen efter mange eksperimenter nu har lært at spille sammen. I tiden lige efter sin ankomst virkede danskeren ikke til at være i stand til udfylde rollen som venstre midtbanespiller. Han fyldte ikke meget, og han var hverken afgørende eller lige så aggresiv, som Conte ønskede. I slutningen af januar kom vendepunktet så, med kroaten og danskeren i hjertet af holdet, lyder det således fra Corriere dello Sport.

- Spillet flyder bedre nu, og Vidal, der i går trænede på den anden af de to fridage, som holdet har fået, kan tage på plads på bænken i det, der har vist sig at være en af hans mindst overbevisende sæsoner i karrieren. Hvis Inter indtil for nyligt blev kritiseret for at mangle kvalitet, så har den tidligere Tottenham-spillers indtog på holdet betydet, at den kritik ikke længere er valid.

Farvel til ubalance
På den Milano-baserede avis La Gazzetta dello Sport har man analyseret den taktiske udvikling på Inter-mandskabet, siden Antonio Conte afløste Luciano Spalletti i sommeren 2019. 

- Farvel til ubalance og velkommen til et nyt hierarki. Inters Scudetto-mission har to nye ansigter, udover the usual suspects. Perisic og Eriksen er praktisk talt nyindkøb. Utrolige genopblomstringer, eksterne faktorer, tilfældigher og talent gjorde det muligt.

- Denne fortælling om Ivan og Christian var utænkelig indtil for et par måneder siden. Conte værdsætter dem, og anderledes kunne det da heller ikke være: 'Trænerens opgave er at få hver eneste spiller til at forstå, hvad dine idéer er. Når jeg tænker på Eriksen og Perisic, så gør det mig stolt, at de forbedrer sig, ligesom de andre'. Hakimi og Barella sidder tungt på den højre side af midtbanen, og Gud forbyde, at der bliver lavet om på det.

- Men den anden side af midtbanen har ofte været præget af kaos. Mere eller mindre ønskelige rotationer har fundet sted, også på grund af lidt for mange skader. Men efter halvandet år har Conte nu også fundet sine mænd i den side. Inter er ikke længere i ubalance. Det er 3-0-sejren over Milan bevis på. Her var Inter stærke i begge sider. Og det gjorde ondt på modstanderen.

Eriksens kæmpeskridt
La Gazzetta dello Sport peger på, at Christian Eriksen har taget 'kæmpeskridt' fremad i den seneste tid, og at Inters foretrukne startellever nu er mejslet i granit. 

- Indtil for nyligt var der ni sikre spillere på holdkortet. De to sidste var der altid tvivl om. Med sejrene over Lazio og Milan virker enhver tvivl dog til at have forduftet. 

La Gazzetta dello Sport peger på, at Antonio Conte kort efter sin ankomst i Inter valgte at udleje Ivan Perisic til Bayern München, fordi kroaten ikke passede til den stil, Conte ønskede. Christian Eriksen spillede på det tidspunkt stadig for Tottenham. I Contes første kamp som Inter-cheftræner var det derfor Kwadwo Asamoah og Stefano Sensi, der udgjorde den venstre side af midtbanen. Den ene er nu at finde i Cagliari, mens den anden er plaget af gentagne skadesproblemer. 

Utallige forgæves eksperimenter
Utallige duoer har været afprøvet i den venstre side, hvor spillere som Cristiano Biraghi, Kwadwo Asamoah, Stefano Sensi, Borja Valero, Valentino Lazaro og Roberto Gagliardini har været brugt. 

- I august faldt Contes valg på Young og Gagliardini i Europa League. En duo, der også har været brugt ofte i denen sæson, med Perisic som indskifter og Vidal som alternativ til den tidligere Atalanta-spiller. 

Flere forskellige justeringer justeringer og taktiske eksperimenter fulgte, indtil Conte altså fandt formlen.

- Conte startede med Asamoah og Sensi, og forsøgte sig med Young og Gagliardini i Europa League. Og nu drømmer han om at vinde mesterskabet med Perisic og Eriksen. Inden da blev alt prøvet af. Men nu har venstresiden fundet sine mestre. 

Inters næste kamp i Serie A er på søndag, hvor Genoa gæster Milano.

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling.

Fokus

Optakt: Benfica - Ajax
Optakt: Benfica - Ajax

Ajax kan med en sejr i Lissabon sikre sig en plads i ottendedelsfinalerne. Kasper Dolberg har stadig sit første mål i turneringen til gode, og der findes næppe en bedre anledning end denne for dans...

Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain
Optakt: Napoli - Paris Saint-Germain

Franskmændene ligger på tredjepladsen i gruppe C med fire point efter tre runder, og har derfor brug for et godt resultat tirsdag aften mod et Napoli-hold, der var uheldige med ikke at vinde i det ...

Optakt: Atlético Madrid - Dortmund
Optakt: Atlético Madrid - Dortmund

Diego Simeones tropper har i den grad brug for at revanchere sig efter 4-0-afklapsningen i Tyskland for to uger siden. Men spanierne kan få meget svært ved at nå førstepladsen, selv med en sejr i t...